Hlavní obsah

Štěpánkovi stojí v cestě do čtvrtfinále Verdasco

Zatím nejlepší wimbledonské vystoupení své kariéry prožívá letos Radek Štěpánek. Český tenista postoupil na slavném turnaji už do čtvrtého kola, kde ho čeká Fernando Verdasco.

Článek

Levoruký Španěl už na předešlém turnaji dokázal, že hrát na trávě mu nevadí. Z Rolland Garros, kde skončil ve druhém kole, přicestoval na turnaj v Queens Club. Tady se nejprve musel prokousat kvalifikací; v hlavní soutěži potom porazil Greula a Korejce Leeho a skončil až na raketě Rafaele Nadala, kterého velmi potrápil a prohrál až v tie-breaku třetího setu. Formu si Verdasco poté přivezl i do Wimbledonu. V prvním kole grandslamového podniku si poradil s Američanem Spadeou a po pětisetové bitvě přešel i přes Němce Benjamina Beckera, kterého porazil 9-7 v rozhodující sadě. Nejdůležitějšího vítězství ale Verdasco dosáhl ve třetím kole; v něm narazil na wimbledonského finalistu z roku 2002, Argentince Nalbandiana, kterého vyřadil ve třech setech.

Český hráč, na rozdíl od Španěla, nezačal sezonu na trávě zrovna šťastně. Štěpánek, který už dříve dokázal, že na zeleném povrchu umí hrát, vypadl v Queens Clubu už v prvním kole, když nestačil na Francouze Mahuta. Ve Wimbledonu, kde v posledních dvou letech vypadl pokaždé ve druhém kole, se mu ale daří. Proti Kanaďanu Dancevicovi neztratil ani set a bez větších problémů si poradil i s Xavierem Malissem, kterého porazil 3-1 na sety. Ve třetím kole už to bylo se Štěpánkem hodně nahnuté; Španěl Ferrero vyhrál první dva sety, český tenista ale prokázal silnou psychiku a zápas obrátil ve svůj prospěch.

Dnešní osmifinálový souboj bude odvetou za rok 2004. Štěpánek tehdy v Miami dokázal Verdasca porazit ve dvou setech, ve kterých rozhodovaly tie-breaky. Bookmakeři věří, že by si měl český tenista vylepšit, proto ho vypsali jako favorita s kursem 1.47. Myslíte si, že Verdasco potvrdí výborný výsledek proti Nalbandianovi? Potom si vsaďte na vítězství Španěla, kurs je 2.32.

Reklama