Hlavní obsah

Wimbledon uvidí ruský souboj

Do třetího wimbledonského semifinále v řadě má namířeno devatenáctiletá Maria Šarapovová. Turnajové šampionce z roku 2004 se dnes postaví její krajanka Jelena Dementěvová.

Článek

Šarapovové wimbledonská tráva evidentně svědčí. Už při své premiéře v roce 2003 se tu dostala do čtvrtého kola, kde nestačila na Kuzněcovovou. O rok později si to ale vynahradila - při své vítězné cestě za cennou trofejí ztratila tehdy sedmnáctiletá hráčka pouhé dva sety. Loni, už jako druhá nasazená, byla na dobré cestě titul obhájit, v semifinále jí to ovšem překazila Venus Williamsová, pozdější vítězka turnaje. I letos si Šarapovová vede dobře; první tři soupeřky proti ní nedokázaly uhrát víc než tři hry za set. Problémy přišly až ve čtvrtfinále, kdy Ruska narazila na Pennetaovou. Italka se po prvním setu, který prohrála v tie-breaku, nevzdala a získala druhou sadu pro sebe. Rozhodnout tak musel třetí set, který Šarapovová získala v poměru 6-3. "Hrála velmi dobře, musela jsem toho ze sebe vydat hodně," prohlásila po náročném utkání Ruska, která ví, že další těžký zápas ji čeká. "Obě jsme v semifinále a zápasy s ní jsou vždycky náročné," řekla Šarapovová na adresu Dementěvová. "Fyzicky je na tom hodně dobře a dokáže vrátit spoustu balonů. Čeká mě další bitva," dodala.

Těžký souboj ostatně svedla s Dementěvovou už několikrát. Bilance 4-1 mluví pro Šarapovou, dvě z těch výher ale byly třísetové bitvy. Nejsnazšího vítězství dosáhla mladší z obou hráček letos v Indiana Wells, kde Dementěvovou porazila 6-1 6-2. Ve Wimbledonu ale jako by forma čtyřiadvacetileté hráčky s vynikajícím forhendem stále rostla. V prvním kole porazila Dementěvova Indku Mirzaovou 7-6 7-5 a ve druhém jí dokonce Američanka Shaughnessyová sebrala první set. Poté, co Ruska zápas otočila, už ale nad svými soupeřkami dominovala - další krajanku Lichovčevovou vyprovodila bez ztráty setu a Shenay Perryové dokonce povolila pouhé dva gamy za celý zápas.

I přesto věří bookmakeři jednoznačně Šarapovové, na kterou vypsali nízký kurs 1.20. Věříte, že ji dnes Dementěvová potrápí? Potom si ji vsaďte s handicapem 4 gamů v kursu 1.60 a pokud se nebojíte, zkuste vsadit na její vítězství s kursem 3.60.

Reklama