Hlavní obsah

Slovan se vrací do nejvyšší ligy

Po dvou letech si fotbalisté Slovanu Bratislava znovu zahraji v nejvyšší slovenské soutěži. Dnes čeká první zápas nové sezony; nováčka v Corgoň lize prověří hráči Trenčína.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Po šestitýdenní přestávce se rozjíždí další ročník nejvyšší slovenské fotbalové ligy. V ní se oproti dřívějšku představí dva týmy navíc, které rozšíří počet týmů na 12. Jedním ze tří týmů, které postoupily ze druhé ligy, je i Slovan Bratislava. Klub se nyní pokusí oživit zašlou slávu, i když ví, že to nepůjde hned. "Ještě nejsme úplně zpátky. Návrat do nejvyšší soutěže byl jen prvním z kroků, které jsme si vytyčili. Chceme se totiž vrátit do pozice, v níž nás stále vnímá veřejnost - chceme být znovu klubem s mistrovskými ambicemi, s hráči, kteří budou tvořit kostru naší reprezentace," prohlásil před sezonou trenér "belasých" Jankech. Těmto ambicím odpovídají i výsledky v přípravě. Slovan vyhrál šest ze sedmi zápasů, ani to ale Jankecha neuspokojilo. "Náš herní projev byl nevyrovnaný. Potěšil mě výkon v ofenzivě, ale dostávali jsme víc gólů, než jsme si představovali," prohlásil trenér. "V každém případě ale rád konstatuji, že výkon všech hráčů měl stoupající tendenci," dodal.

Jeho tým dnes čeká soupeř, který si před sezonou také nedělá mistrovské ambice. Trenčín skončil v loňské sezoně a do osmého místa chce skončit i v té letošní, kde bude mít o dva soupeře méně. Sedmé místo z uplynulého ročníku ale vedení klubu příliš neuspokojilo, proto se rozhodlo pro výměnu hráčů. "V kabině jsme udělali totální průvan, kádr se úplně změnil. Šedesát procent hráčů je nových," oznámil generální manažer Trenčína Róbert Rybníček. "Kabina se vyčistila, myslím si, že se zlepšily i vztahy mezi hráči. S přípravou jsem spokojený, přístup všech k povinnostem byl velmi dobrý. Chlapci pochopili naši základní filozofii hry," pochvaluje si trenér Marko. Management klubu ale na hráče neklade nerealistické požadavky a věří, že jsou schopni uhrát čtvrté až osmé místo. "Chtít od těchto fotbalistů boj o titul je nesmysl. Nemáme na to co se týká kádru ani peněz," tvrdí Rybníček.

Hlavní příčinou loňského sedmého místa byly výkony trenčínských na hřištích soupeřů, kde byli s pouhými dvěma výhrami a devíti vstřelenými góly vůbec nejhorší v lize. Ani dnes by neměli podle bookmakerů uspět; společnost Betandwin vypsala na vítězství domácího Slovanu kurs 1.60. Věříte, že dnes Slovanu vstup do sezony nevyjde? Potom si vsaďte neprohru hostů, kurs je 2.06.

Reklama