Hlavní obsah

Slavia začne sezonu na Bazalech

S několika marody a novou brazilskou posilou zahájí novou sezonu Gambrinus ligy fotbalisté pražské Slavie. Soupeřem jim na ostravských Bazalech bude domácí Baník.

Foto: Tomáš Pokorný - www.slavia.cz

Slávistický útočník Gaúcho během tréninku

Článek

Slavia se letos, stejně jako ve většině minulých sezon, musí vypořádat s odchodem některých svých opor. Trenér Karel Jarolím ale věří, že i s omlazeným mužstvem může jeho tým bojovat o titul. "I když odešel Piták, který hrál ve Slavii velmi důležitou roli, a není tu ani Holeňák, který poslední půlrok odehrál kvalitně, tak jako každý trenér se dívám do budoucnosti. Je to možná odvážné, ale věřím tomu, že jsme schopni dopadnout i lépe než vloni," tvrdí Jarolím. Před dnešním utkáním už byl ale opatrnější. "První ligový zápas je vždy neznámá. Nemáme v úvodu soutěže jednoduchý los, nechceme proto odjet s prázdnou," prohlásil trenér, kterému dnes budou chybět zraněný obránce Latka, brankář Vorel, Suchý a Černý. Dobrou zprávou pro něj i pro příznivce sešívaných je ale brazilská posila - Gaúcho, který byl podle Jarolíma prioritou klubu, ve Slavii na jaře hostoval a nyní s pražským klubem podepsal tříletou smlouvu. Právě Gaúcho přispěl k tomu, že sešívaní loni proti Baníku dominovali - v prosinci ještě bez něj Slavia zvítězila na Bazalech 3:1 a v jarní odvetě, kterou Jarolímovi svěřenci vyhráli 4:0, vstřelil Brazilec dva góly.

Změnami prošel v přestupovém období také Baník. Na trenérskou lavici usedl Karel Večeřa, tým opustili Čížek, Lesák a brankář Daněk a z hostování se vrátili Buček, Zeher a dvojice obránců z Kladna Neuwirth a Marek. Nově poskládaný tým se dnes pokusí o něco, na co Ostrava čeká v lize už osm let. V roce 1998 to bylo naposledy, kdy Baník nad sešívanými doma v nejvyšší soutěži zvítězil; Slavia tehdy musela překousnout debakl 0:5. Od té doby na Bazalech pražský klub nikdy neztratil všechny body, poslední tři zápasy v Ostravě dokonce vyhráli. "Čeká nás velice kvalitní soupeř. Byli jsme se podívat na utkání s Bielefeldem a Slavia hrála moc dobře. Musíme si pohlídat jejich nebezpečné hráče, takže základem bude dobrá obrana," varuje před protivníkem trenér Večeřa, kterému dnes bude chybět potrestaný bystroň a Metelka, který je po operaci kolena.

Podle bookmakerů dnešní zápas prakticky nemá favorita. Společnost Bwin vypsala na domácí Baník kurs 2.60, na Slavii 2.65 a na remízu 2.80. Nestačí vám to? Potom si vsaďte na přesný výsledek nebo na počet gólů a pokud se chcete bavit u televize, vsaďte si kdykoliv během utkání live.

Reklama