Hlavní obsah

Kardinálové chtějí ukončit černou sérii

Neobvykle dlouhou šňůru porážek mají za sebou baseballisté St. Louis. Jeden z nejlepších týmů MLB posledních let prohrál šest zápasů v řadě; dočkají se dnes vítězství proti Philadelphii?

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Největší potupu zažili Kardinálové v Chicagu. Proti místním Cubs odehráli na konci července čtyři zápasy a všechny prohráli. Nyní jim hrozí to samé s Philadelphií. Svěřenci trenéra La Russy proti Phillies hrají třízápasovou sérii; první dva zápasy přitom prohráli, první 3-5 a ten včerejší dokonce 8-16. Zastavit útok hostů bude mít dnes za úkol Jason Marquis. Sedmadvacetiletý nadhazovač letos vůbec nepřesvědčuje, zvlášť doma, kde soupeřům povolí průměrně šest bodů na zápas. Marquis dokáže odehrát vynikající zápas, jeho výkony ale silně kolísají. Během posledních šesti týdnů zažil dvě utkání, ve kterých si jeho protivníci doběhli pro více než deset bodů; nevyvedl se mu ani poslední zápas, kdy proti Cubs nevydržel ani čtyři směny a i vinou chyb spoluhráčů v poli prohrál.

Phillies sice letos zatím zaostávají za očekáváním, poslední dobou se jim ale nadmíru daří. O tom, že dvě vítězství nad St. Louis nejsou náhodná, se lze přesvědčit pohledem na předchozí výsledky: proti Arizoně vyhráli dva zápasy ze tří a vítězně pro ně skončila i série s Floridou. Na konci července přitom vedení týmu pustilo Bobbyho Abreua, který nyní obléká dres Yankees; Phillies se ale daří v útoku i bez něj, především díky skvělému Howardovi a Utleymu, který si připsal odpal už ve 34 zápasech v řadě a útočí na klubový rekord. Otázkou dnes zůstává, jak si s motivovanými pálkaři soupeřep poradí mladík Cole Hamels. Jednoho z nejslibnějších talentů předcházela skvělá pověst, kterou se mu ale zatím zdaleka nedaří naplňovat. Ve dvanácti zápasech, ke kterým nastoupil, se mu jen čtyřikrát povedlo povolit soupeřům méně než tři body, proto se nelze divit, že má vedle téměř šesti bodů na zápas mizernou bilanci 3-5.

I přes špatnou formu dnes bookmakeři favorizují domácí, na které vypsali kurs 1.70. Pokud věříte rozjeté Philadelphii, vsadit si ji můžete v kursu 2.20. A jestli si myslíte, že dnes - stejně jako včera - budou mít pálkaři hody, potom si vsaďte na víc než deset oběhů, kurs je 1.95.

Reklama