Hlavní obsah

Povede se oslabenému Lyonu start do sezony?

Zápas obhájce pěti ligových titulů v řadě otevře nový ročník nejvyšší francouzské soutěže. Ostře sledovaný souboj se odehraje na stadionu La Beaujoire, který je domovem mužstva FC Nantes.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Už několik let má Francie suverénního krále. Je jím mužstvo z podhůří francouzských Alp, Lyon. Pět ligových titulů v řadě je jasnou vizitkou a podle francouzských trenérů ne definitivní. Všichni až na jednoho se shodli, že letošní ročník má opět jednoho jasného favorita; tou jedinou výjimkou je trenér Lyonu Gerard Houllier, který si odmítl vítěze ligy tipnout. "Jsou silnější než loni," uvedl na adresu Lyonu trenér Lens Francis Gillot. "Mají potřebnou kvalitu na všech postech," přidal se trenér Auxerre Jean Fernandez. Do úvodního zápasu ale Lyon nastoupí oslaben o největší opory. Hráči, kteří reprezentovali své země na nedávném MS v Německu, se připojili k týmu až minulý týden a ještě nejsou připraveni k utkání; chybět budou Gregory Coupet, Sidney Govou, Sylvain Wiltord, Eric Abida, Florent Malouda, Juninho, Cris, Fred a Tiago.

Mužstvo z Nantes takové problémy určitě nemá. Loni skončilo na 14. příčce a pohled veřejnosti spíše upoutalo přestupem své největší hvězdy, brankáře Mickaela Landreaua, do Paris SG. Tento tým patří k té horší polovině francouzských týmů, na druhou stranu fanoušci žlutozelených patří určitě k těm nejlepším; v premiérovém utkání nové sezony se očekává jako tradičně plný stadion. Své fanoušky klub určitě potěšil i tím, že dokázal v mužstvu udržet střelce deseti gólů v loňské sezoně Mamadoa Dialla, na kterém bude trenér Le Dizet stavět i letos.

Lyon si vypracoval velké jméno a právem je označován za suveréna. Bookmakeři jsou stejného názoru a v úvodním zápase, i když hraje venku, ho považují za favorita s kursem a 1.85. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.05 a výhru domácích 4.30. A pokud se stále nemůžete rozhodnout, můžete si počkat a vsadit si kdykoliv během utkání live.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články