Hlavní obsah

Liberečtí si chtějí vyndat Spartak z hlavy

Boj na dvou frontách čeká v následujících dnech fotbalisty Liberce. Úřadující mistr svede v úterý první ze dvou zápasů o Ligu mistrů; ještě dnes ho ale čeká domácí premiéra této sezony, ve která se utká s ostravským Baníkem.

Článek

Dnešní zápas proto nebude pro Severočechy jednoduchý. Za tři dny je čeká jeden ze dvou nejdůležitějších zápasů roku; v něm se rozhodne o tom, jestli Liberec dostane miliony, které Liga mistrů zaručuje. Svěřenci trenéra Lavičky přesto odmítají, že by kvůli dnešní zápas vypustili. "Na to nesmí vůbec nikdo ani pomyslet. Spartak si dnes musíme zkrátka všichni vyndat z hlavy. Teď máme Ostravu. Hrajeme poprvé v tomto ročníku doma a moc chceme před našimi fanoušky vyhrát," prohlásil obránce Tomáš Janů. Jeho tým, který obhajuje loňský titul, už letos jeden dobrý zápas odehrál - obětí Severočechů se staly České Budějovice, které s nimi doma prohrály 0:2.

Na rozdíl od svého dnešního soupeře se Ostravě úvod sezony nevyvedl. Na Bazaly přijela pražská Slavia a jak se v posledních letech stalo zvykem, odvezla si všechny body po výhře 2:0. "Diváci určitě viděli, že jsme hráli na vítězství, šance byly na obou stranách, ale kvalita i štěstí byly tentokrát na straně Slavie," prohlásil po zápase zklamaný trenér Baníku Karel Večeřa, který chce proti Liberci vyrukovat opatrnou aktivní hrou. "Úkolem bude nechat hrát Slovan do plných, ale na druhou stranu chceme být hodně aktivní, protože naším cílem je vždy hrát na vítězství. Musíme se pokusit dát gól, bez toho se v Liberci dá bodovat těžko," řekl Večeřa, který dnes bude postrádat jen potrestaného Bystroně.

Liberec v posledních dvou letech doma Baník pokaždé porazil 1:0 a podle bookmakerů by dnes měl ve vítězné sérii pokračovat. Společnost Bwin vypsala na Liberec kurs 1.55, na remízu 3.35 a pokud věříte ve vítězství Ostravy, můžete si vsadit na hosty v kursu 5.85.

Reklama