Hlavní obsah

Brémy začnou sezonu v Hannoveru

Zbylá dvě utkání má dnes na programu německá Bundesliga. Wolfsburg přivítá Herthu Berlín a vicemistra z Brém čeká utkání v Hannoveru.

Foto: ANP Photo

Kapitán Brém Torsten Frings v souboji o míč s obráncem Bayernu Mnichov Philippem Lahmem.

Článek

Pět bodů chybělo na konci minulého ročníku Brémám k tomu, aby předstihli Bayern. To se ale nemá opakovat, zdejší vedení chce titul, nic jiného se nebude považovat za úspěch. "Chceme se stát mistry, znovu na to máme. Odstup Bayernu ještě nikdy nebyl tak markantní. Brémy jsou mužstvem s největším potenciálem v celé Bundeslize," sebevědomě prohlásil záložník Frings. To, že na Bayern mají, dokázali svěřenci trenéra Thomase Schaafa před týdnem ve finále ligového poháru, kde Klasnic rozhodl dvěma brankami o vítězství nad největším konkurentem svého týmu. V letní přestávce opustil klub Francouz Micoud, jenž býval vždy hlavním stavebním kamenem mužstva, nahradit by ho měl nový špílmachr Mohamed Zidan. Tento zápas měl být pikantním pro Pera Mertesackera, který v letní přestávce opustil Hannover a zamířil do Brém, zdravotní stav mu ale bohužel nedovolí nastoupit. Do útoku Brémy angažovaly mladého portugalského střelce Huga Almeidu, který vstřelil za Porto v 34 zápasech 4 branky.

Hannover skončil v minulé sezoně s 38 body na 12. místě a od sestupové příčky ho dělilo jen pět bodů. Zajímavostí tohoto týmu byl vysoký počet remíz - z 34 utkání skončila přesně polovina nerozhodným výsledkem. V létě klub angažoval nového trenéra, stal se jím bývalý kouč Bochumi Peter Neururer. Cílem mužstva je klidný střed tabulky, ale jednoduché to nebude. Z mužstva odešlo hned několik klíčových hráčů, náhrady za ně už ale nepřišly. Pryč je už zmiňovaný Mertesacker, dále Ricardo Sousa, Roman Wallner, Michael Delura a Jörg Sievers ukončil profesionální kariéru. Klub naopak sáhl po slovenském objevu Eriku Jendriškovi. Teprve devatenáctiletý útočník okouzlil mnoho pozorovatelů v minulém ročníku, kdy pomohl Ružomberoku k titulu 21 góly.

I když hrají Brémy venku, jsou pasovány do role favorita s kursem 1.80. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.30 a na vítězství domácích 4.15. Na koho si vsadíte se ale můžete rozhodnout až v průběhu zápasu díky live sázkám.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články