Hlavní obsah

Portsmouth touží po dalších bodech

Rozdílem třídy prohrál v prvním kole letošní Premier League Manchester City s fotbalisty Chelsea. S ohledem na svůj los potřebuje dnes bodovat; jednoduché to ale nebude, jelikož změří síly z rozjetými "Pompey".

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

City nyní čekají na jeho stadionu dva zápasy za sebou. O prvním soupeři jsem se už zmínil, tím druhým bude londýnský Arsenal. V létě prošlo mužstvo velkými změnami a jak bylo vidět v zápase s Chelsea, klíčové posily se ještě pořádně neadaptovaly. "Jsem strašně zklamaný zápasem s Chelsea, ale důležité je vyhrát v dnešním utkání a připsat si tak první body, na kterých se dá stavět," konstatoval brankář City Nicky Weaver, jehož novými spoluhráči jsou Dickov, Hamann, Isaksson, Trabelsí a Corradi. Posledně jmenovaný dostal v souboji s Chelsea červenou kartu a do dnešního utkání tak nezasáhne, stejně jako zraněný Andy Cole. V základní sestavě by už ale měli od začátku nastoupit Dickov s Vassellem, kteří šli v prvním kole na hřiště až v 57. minutě. Po lehčích zdravotních problémech je fit Isaksson i Hamann.

V minulém ročníku zachraňovali "Pompey" prvoligovou příslušnost až v posledních kolech, letos pomýšlí rozhodně výše. Už v zimě získal manažer Harry Redknapp několik zajímavých posil a v létě tomu nebylo jinak - do Fratton Parku zamířili Campbell, Johnson, Kanu, Thompson a brankář James. Všechno to jsou vynikající hráči, což dokázali hned v prvním kole, kdy jednoznačně přehráli Blackburn a zvítězili 3:0. V tomto zápase se zaskvěl především Kanu, který nastoupil v 59. minutě a nakonec byl velmi blízko hattricku; neproměnil ale pokutový kop, nařízený po faulu na něj. Do dnešního utkání už nastoupí v základní sestavě, jelikož se zranil Svetoslav Todorov. Otazník visí i nad startem středopolaře Gary O'Neila. "Bude to velice složitý zápas, City si chtějí spravit chuť po neúspěchu na Stamford Bridge, ale my jim nic zadarmo nenecháme a chceme taky vyhrát," prohlásil před dnešním utkáním obránce Matthew Taylor.

Díky výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Manchester City, na který si můžete vsadit s kursem 1.95. Na remízu najdete u společnosti bwin kurs 3.10 a na výhru hostů 3.75.

Reklama