Hlavní obsah

Zvítězí Philadelphia i potřetí?

Eurotip.cz

Po sérii čtyř výher v řadě se Philadelphia Phillies dostali mezi kluby s kladnou bilancí. Svou formu budou dnes chtít znovu potvrdit v Chicagu, kde už dvakrát uspěli.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Phillies - stejně jako v přechozích letech - měli před letošní sezonou znovu tým, který mohl pomýšlet na play off. Odešel sice Jim Thome, který v Chicagu chytil druhou mízu, i bez něj ale Philadelphia dala dohromady tým, který byl silný především v útoku. Navzdory očekáváním se svěřenci trenéra Manuela dlouho trápili; paradoxně se zdá, že jim prospěl odchod Bobbyho Abreua, který hrál až do trejdu s Yankees velmi nevýrazně. V srpnu se bez něj Phillies konečně chytili, vyhráli čtrnáct z následujících 21 utkání a konečně mají kladnou bilanci - 63-62. Jejich sílu poznal například Washington, se kterým se rozloučili výhrami 11-2 a 12-10 a v posledních dnech také hráči Chicaga. V prvním zápasu série proti Cubs v pondělí Philadelphia zvítězila 6-5; v utkání ovšem ztratila vnějšího polaře Rowanda, který se srazil se spoluhráčem Utleym. Rowand si už letos možná nezahraje a ve včerejším souboji navíc chyběl i Utley. I tak si hosté s Cubs poradili znovu, tentokrát 6-3. Dnes se za Philadelphii postaví na kopec Brett Myers. Nejspolehlivější člen rotace posledních let začal sezonu dobře, poté ho ale policie zatkla, když bil svoji ženu a od té doby to jde s jeho výkony s kopce; z posledních čtyř zápasů má sice bilanci 2-1, ovšem odházel jen necelých dvacet směn, během nichž si jeho soupeři doběhli pro 21 bodů.

Ani Cubs nezačali v srpnu špatně, od vítězné série proti Houstonu se ale trápí. V posledních pěti utkáních uspěli jedinkrát, když v desáté směně dokázali porazit St. Louis. Další dva zápasy proti Kardinálům ale nezvládli a dvě prohry si zatím připsali i proti dnešnímu soupeři. V už tak oslabé rotaci domácích, která se znovu musí obejít bez Marka Priora a Kerryho Wooda, navíc chybí zraněný Carlos Marmol, a tak musel trenér Dusty Baker povolat nadhazovače Angela Guzmana. Čtyřiadvacetiletý hráč absolvuje svou premiérovou sezonu a platí za to daň - letos zahajoval pět zápasů, v nichž mu pálkaři soupeřů "nadělili" průměr přes bod na směnu.

I to je důvod, proč dnes bookmakeři vypsali jako favorita hosty, na které si můžete vsadit s kursem 1.61 a rovných 2.00 na jejich vítězství v handicapu. Věříte, že dnes domácí ukončí sérii proher? Potom si vsaďte na ně, kurs je 2.35.

Reklama