Hlavní obsah

Španělé se poperou o evropský superpohár

Eurotip.cz

Vítěz posledního ročníku Ligy mistrů dnes poměří síly s vítězem Poháru UEFA v souboji o evropský Superpohár. Duel bude ještě pikantnější proto, že se oba celky jsou ze Španělska a velmi dobře se tak znají.

Foto: Sport.cz

Ronaldinho se svými zlatými kopačkami.

Článek

V loňském roce neměla Barcelona v Evropě žádného konkurenta. Ve Španělsku získala s přehledem svůj osmnáctý titul v historii a přemožitele nenašla ani v nejprestižnější klubové evropské soutěži. V letní přestávce z mužstva odešel švédský kanonýr Henrik Larsson, opačným směrem ale zamířili hned tři skvělí fotbalisté - z Chelsea přišel Eidur Gudjohnsen a z potrestaného Juventusu dvojice Lilian Thuram - Gianluca Zambrotta. Španělský mistr v minulém týdnu vyhrál domácí Superpohár, když nedal vůbec žádnou šanci svému městskému rivalovi Espanyolu. V úterý si potom zastřílel proti Bayernu Mnichov, kterému nadělil čtyři branky v poháru Hanse Gampera. "Snažíme se vyhrávat co se dá, navíc se nám to daří; od loňského roku jsme vyhráli šest zajímavých trofejí," reagoval na úspěchy záložník Xavi. Další trofej může přijít už dnes a všichni v Barceloně doufají, že se tak stane.

Zabránit se jí v tom pokusí tým ze Sevilly. Ten ve finále Poháru UEFA doslova rozebral Middlesbrough a výsledkem 4:0 si zajistil účast v dnešním utkání. Pro Sevillu je dnešní utkání velice důležité a už čtrnáct dní se na něj podle slov trenéra Ramose připravuje. "Nemáme co ztratit, Barcelona je jasný favorit. Když vyhrajeme, budeme mít velký důvod k oslavám, jestliže se tak nestane, hanba to rozhodně nebude. Zvítězit můžeme pouze, když podáme stoprocentní výkon a navíc dokážeme využít malinkatých chyb Barcelony, " říká 58letý Ramos. Pomoci by mu k tomu měli nové hráčské posily. V létě sem zamířili Andreas Hinkel ze Stuttgartu, Christian Poulsen ze Schalke, David Cobeňo z Realu Madrid, Castilla Duda z Malagy a Ernesto Chevanton z Monaka; právě Chevanton vstřelil hattrick ve víkendovém přátelském utkání s Novým Zélandem. Kvůli zranění kolene za Sevillu dnes nenastoupí stoper Aitor Ocio, hrát nebude ani nový záložník Duda, který má problémy se svalem.

Sám trenér Sevilly nedává svému mužstvu velké naděje, stejného názoru jsou i bookmakeři, kteří na Barcelonu vypsali kurs 1.50. Remízu si vsadíte s kursem 4.00 a na vítězství Sevilly nabízí společnost bwin kurs 5.15.

Reklama