Hlavní obsah

Brémy čeká další těžký zápas

Eurotip.cz

V Gelsenkirchenu se dnes proti domácímu Schalke 04 představí fotbalisté Werderu Brémy. Ani oni, ani domácí ještě neprohráli, Brémy mají na svém kontě dokonce stoprocentní bodový zisk.

Článek

Schalke na začátku nového ročníku Bundesligy zaváhalo, když pouze remizovalo na domácím hřišti s Frankfurtem. Chuť si ale spravilo hned ve druhém kole, kde Dario Rodriguez rozhodl o jeho vítězství na stadionu nováčka z Aachenu. Největší posilou Schalke je jednoznačně útočník Halil Altintop; tým ho koupil už v zimě, na jaře ale ještě dohrál sezonu v Kaiserslauternu. V létě dále přišli Mathias Abel z Mohuče a Peter Lövenkrands z Glasgow Rangers. Do dnešního utkání zmiňovaní Rodriguez a Abel nezasáhnou, oba hráče totiž trápí zranění. Během minulého týdne se při tréninku zranila také brankářská jednička Frank Rost. "Frank do dnešního zápasu nenastoupí, chytat bude stejně jako minulý týden Manuel Neuer," vyjasnil situaci kolem postu brankáře trenér týmu Mirko Slomka. Otazník startu visí i nad Sorenem Larsenem, který má svalové zranění, a stoper Mladen Krstajič má za faul na hráče Cách Fiela třízápasový distanc. Hrát nebude ani Christian Pander, jenž se zotavuje po operaci kolene.

Brémy hrají nejútočnější fotbal v Německu. Dokazují to i v letošní sezoně, kdy vstřelily ve dvou utkáních už šest branek. Po dvou brankách mají na svém kontě německý kanonýr Klose a nová akvizice Almeida. Tento mladý Portugalec přišel do Werderu z Porta a hned všem ukázal, jaký má potenciál. V prvním utkání Brémy zvítězily v Hannoveru a o víkendu si doma poradily s Leverkusenem. Do dnešního utkání znovu nezasáhne stoper Per Mertesacker, který se zotavuje po zranění chodidla, připraven už ale bude další obránce Naldo. Po lehčích zraněních jsou zcela fit i Jensen s Baumannem. Do základní sestavy ovšem možná trenér Schaaf nezařadí duo Borowski - Frings, kvůli nedostatečné fyzické kondici, která jim po delší pauze zapříčiněné MS chybí.

Podle bookmakerů nemá toto utkání jednoznačného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.45. Remízu si u společnosti bwin vsadíte s kursem 3.15 a výhru Brém v kursu 2.65.

Reklama