Hlavní obsah

"Bílý balet" chce letos titul

S nejvyššími ambicemi vstupuje Real Madrid do nového ročníku Primera Division. V prvním utkání letošní sezony to bude chtít dokázat na stadionu Santiagu Bernabeu proti loňskému objevu - Villarealu.

Článek

"Jedna éra skončila, další začíná" - s tímto heslem vstupuje Real do zápasu s Villarealem. "Odešla nám hlavní osobnost a tvůrce hry v podobě Zidana. Byl opravdu výjimečný, my ho ale dokážeme nahradit a můžeme být ještě silnější", uvedl sportovní manažer a bývalý skvělý útočník Realu Predrag Mijatovič. Základní sestava Realu prošla hned několika změnami. V útoku nastoupí posila z Manchesteru United Ruud van Nistelrooy a společně s ním bude dělat největší problémy obráncům Robinho, který dostane přednost před Cassanem i Ronaldem. Raul by měl hrát na levém kraji zálohy, kde ho v letní přípravě testoval nový trenér Fabio Capello. Ve středu záložní řady má své místo nová posila Emerson, před ním se bude pohybovat Mahamadou Diarra, který přišel z Lyonu. Na pravé straně zálohy zůstává David Beckham. Postu stopera obsadí kapitán mistrů světa Fabio Canavarro společně s Ramosem. Levým obráncem bude jako už tradičně Roberto Carlos a napravo se o své místo perou Michel Salgado se Cicinhem. Roli brankářské jedničky má opět Iker Casillas. Složení madridského kádru je opravdu výjimečné, jenže to je téměř pokaždé a ne vždy to fungovalo.

"Žlutou ponorku" z Villarealu trápí před startem do nového ročníku zranění. Gonzalo Rodriguez má přetržený křížový vaz v koleni, měsíc bude scházet Bruno, který si zlomil žebro. Dalším dlouhodobě zraněným je nová posila z Arsenalu Robert Pires, který si vážně pochroumal koleno. Před týdnem si navíc těžce poranil sval Josico a ani on se v příštích týdnech na trávník nepodívá. Dobrou zprávou je alespoň prodloužení kontraktu do roku 2010 střelci Diegu Forlánovi, jehož bude i letos zásobovat svými přihrávkami argentinský špílmachr Riquelme. V dnešním zápase si odbude premiéru turecký útočník Nihat, který přišel Realu Sociedad. V mužstvu už není záložník Marcos Senna, jelikož tento měsíc přestoupil do Manchesteru United. Villareal má velice dobré šance na úspěšné umístění, jeho kádr je velmi kvalitní, otázkou zůstává, jak se popere se zmiňovanými zraněními.

Jestli si myslíte, že Real premiéru ve své nové éře zvládne, tak si na něj vsaďte s kursem 1.50. Villareal je považována za outsidera utkání s kursem 5.75 na jeho vítězství a na remízu si můžete u společnosti bwin vsadit v kursu 3.85.

Reklama