Hlavní obsah

Slovenský lídr míří do Košic

Aktuálně vedoucí tým slovenské Corgoň ligy ze Žiliny dnes změří síly s Košicemi. Ty se chystají konečně získat body poté, co prohrály dva zápasy za sebou.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Devět bodů ze sedmi utkání stačí letos na Slovensku na sedmou příčku. Před dvěma týdny Košice doma neuspěly s Ružomberokem, když prohrály těsně 1:0. V minulém utkání potom košičtí fotbalisté podlehli Banské Bystrici na jejím hřišti 1:2. "Přijeli jsme do Bystrice hrát sebevědomě a s nasazením. Chlapci předváděli otevřený fotbal. Šance byly na obou stranách, bohužel jsme inkasovali po chybách. Navíc mě mrzí výkony rozhodčích, jejichž chyby nás zlomily. Svým hráčům nemám co vytknout, za bojovnost si zaslouží pochvalu," reagoval na poslední utkání trenér Košic Ján Kozák. V tomto zápase se znovu střelecky prosadil kanonýr týmu Jozef Majoroš, který zaznamenal už svou pátou letošní branku; společně s žilinským Šestákem a bystrickým Lietavou je tak na špici tabulky ligových střelců.

Ani Žilina nemá na Banskou Bystrici dobré vzpomínky. Prohrála tam svůj první letošní zápas, od té doby ale zaváhala pouze na hřišti Artmedie a právem je tak v čele. Vyhrála v Nitře a Interu Bratislava, na domácím hřišti přehrála Trnavu, Trenčín a v posledním kole Senec vysoko 6:0. "Byl to zajímavý zápas, protože dokud Senec cítil šanci, byl nepříjemným soupeřem. Hrozil do 60. minuty, po naší třetí brance jsme ale zápas zcela ovládli a předvedli excelentní představení," řekl po utkání trenér Žiliny Pavel Vrba. Jednu z branek vsítil už zmiňovaný žilinský kanonýr Stanislav Šesták, jenom o gól méně má na svém kontě další zdejší hráč Andrej Porázik. Na začátku sezony mužstvo opustil středopolař Miroslav Barčík, který se dohodl na angažmá s nováčkem řecké ligy FC Ergotelis; jak je ale vidět, i bez něj je Žilina schopná hrát výborný fotbal.

Bookmakeři předpovídají vyrovnané utkání. Kurs na domácí má hodnotu 2.60, na remízu vypsala společnost bwin 3.00 a na vítězství Žiliny 2.55.

Reklama