Hlavní obsah

Teplice uvidí severočeské derby

Dva týmy, kterým se rozjezd v nové sezoně příliš nepovedl, se utkají v Teplicích. Domácí se proti Mostu pokusí zopakovat výkon z posledního utkání na Stínadlech, ve kterém porazili Slovácko.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Na domácím stadionu se ostatně Teplicím daří i letos. Tým, který loni do posledních kol bojoval o možnost zahrát si v Lize mistrů, v úvodním zápase remizoval s Brnem, které se ovšem na sezonu dobře připravilo a ani od ostatních soupeřů nedostalo jedinou branku. Ve druhém utkání, hraném před vlastními diváky, si potom svěřenci trenéra Marečka připsali první letošní výhru; nad Slováckem dokázali zvítězit 3-2. Všechny body ovšem tepličtí ztratili na cizích stadionech - nejprve prohráli 2-3 se Slávií na Strahově a v posledním kole nestačili v Plzni na domácí, kteří zvítězili 2-0. "Nám se nepodařilo dovést body z Plzně, takže s Mostem musíme udělat všechno pro to, abychom zvítězili. Je to derby dvou lokálních sousedů, taková utkání mají vždycky zvýšenou prestiž," prohlásil před utkáním trenér Mareček.

Soupeř jeho hráčů si letos vede ještě hůř. Most je spolu s Kladnem a Olomoucí jediným týmem, kterému se ještě nepodařilo vyhrát. Mužstvo, které se loni po zimní přestávce zvedlo a i kvůli tomu ho mnozí letos považovali za černého koně Gambrinus ligy, nejprve vybojovalo cennou remízu v Jablonci. Potom ale ztratili body doma s Příbramí a v následujících dvou zápasech nezískali dokonce ani bod - ve Zlíně prohráli 1-2 a stejně dopadli i doma proti Českým Budějovicím. "V podobné situaci nejsem poprvé, neberu to tragicky," tvrdí trenér Mostu Ščasný. "Ale to, že máme jen dva body si samozřejmě uvědomuji, proto dojde k určitým změnám v sestavě," dodává kouč, který dnes možná do brány poprvé postaví Martina Vaniaka.

Poslední souboj obou dnešních soupeřů skončil přestřelkou; v ní se nakonec radovaly domácí Teplice, které zvítězily 4-3. Jedničkou by podle bookmakerů mělo utkání skončit i dnes; společnost bwin totiž Teplice vypsala jako favorita s kursem 1.70. Myslíte si, že hráči Mostu dokáží na Stínadlech uhrát alespoň bod? Potom si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 1.83. A pokud se nemůžete rozhodnout, počkejte si do 17.15 a potom začněte sázet live.

Reklama