Hlavní obsah

Wales nastoupí v plné síle

Se všemi nejlepšími hráči přicestovala včera reprezentace Walesu do České republiky. V mužstvu trenéra Toshacka, které se dnes utká s českým výběrem v prvním kvalifikačním zápase na Euro 2008, nechybí Ryan Giggs, Craig Bellamy ani Simon Davies.

Článek

České mužstvo čeká na úvod kvalifikace velká zkouška. Po nevydařeném mistrovství světa v Německu tým opustila dvojice Nedvěd - Poborský, a s tím se musíme co nejdříve vypořádat. Jednoduché to jistě nebude, dá se říci, že tito dva hráči se plnohodnotně nahradit ani nedají. Nedvěd byl jednoznačně největším tahounem naší reprezentace několik posledních let, Poborský je zase nejlepší pravý záložník, který se za poslední roky v českých barvách objevil. Bohužel jsou pryč a musí se objevit jiní. Novým kapitánem reprezentace se stal po právu hráč londýnského Arsenalu Tomáš Rosický; společně s ním by měli v záloze nastoupit Sionko, Galásek a Plašil. Zraněného Baroše v základní sestavě nejspíše nahradí Marek Kulič, jehož bude v útoku doplňovat Jan Koller. Trenér Brückner bohužel nemůže počítat se službami Jarolíma, který se zranil minulý týden, a ani Šmicera, jenž je zraněn už dlouhodobě.

Wales se dá považovat za černého koně kvalifikační skupiny D. Jeho kádr tvoří hráči, kteří hrají v Premier League nebo v nižších anglických soutěžích. Největší hvězdou je jednoznačně Ryan Giggs, který je pilířem sestavy Manchesteru United. Další osobností je "rychlík" Craig Bellamy, ten od léta obléká dres Liverpoolu. Oba bude ze zálohy podporovat Simon Davies z Evertonu, který umí velice dobře vybídnout spoluhráče skvělou přihrávkou ke skórování. Trenér John Toshack se vůbec netají tím, že dnes chce v Teplicích uspět. "Chci udělat z Walesu silný národní tým, a i když to bude hodně těžké, věřím, že můžeme postoupit na mistrovství Evropy. I nepravděpodobné věci se někdy stávají. Hlavně chceme začít kvalifikaci co nejlépe. Tedy výhrou," řekl Toshack včera po příletu do Prahy.

Český výběr je podle bookmakerů jasným favoritem utkání, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.25. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 5.00 a na vítězství Walesu dokonce rovných 10.00.

Reklama