Hlavní obsah

Letošní extraliga očima experta

Eurotip.cz

Slavia, Sparta, Vítkovice a zřejmě Pardubice by se měly poprat o vítězství v základní části nového ročníku hokejové extraligy. Myslí si to <b>generální manažer Plzně Luboš Koželuh</b>, podle nějž by se do play off neměly podívat týmy Znojma, Vsetína, Kladna a Litvínova.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Extraliga

Článek
Sezona 2006/2007 podle Luboše Koželuha
České Budějovice"Podle mě mají vyrovnanej kádr a výbornýho brankáře, pokud se Turek nezraní. Myslím si, že by se měly dostat do play off."
Karlovy Vary"Řekl bych, že Vary se letos poprvé do play off dostanou. Budou někde na hraně, ale myslím si, že se jim to podaří."
Kladno"Zůstali jim ti výborní hráči, i tak bych ale Kladno viděl někde od desátého místa níž."
Liberec"Liberec by měl hrát v play off, podle mě mají v základní části na pátý až osmý místo."
Litvínov"Litvínov má, myslím, za sebou dvě sezony, ve kterých se mu nedařilo. Určitě by chtěl výš, ale tipoval bych ho někde kolem desátého místa. Spíš bych tipoval, že do play off se nedostane."
Pardubice"Myslím si, že to je mužstvo, které by mělo hrát mezi prvními pěti, šesti týmy v tabulce, takže by pro ně neměl být problém dostat se do play off. Kádr mají oproti loňsku o něco kvalitnější v obraně a předpokládám, že se brankář nezraní ve druhé sezoně za sebou."
Plzeň"Cílem našeho týmu je dostat se do play off a pak už je možný všechno, takže pro nás je hranicí dostat se do play off, což by letos mohlo bejt jednodušší."
Třinec"To je pro mě velká neznámá. Jsou tam výborní hráči, ale zdá se mi, že poslední dobou je Třinec horší než ti hráči, kteří tam jsou. Jeho umístění si netroufnu určit, pro mě je to hodně nečitelný mužstvo."
Vítkovice"Myslím si, že Vítkovice by mohly být černým koněm soutěže, pokud jim bude dobře chytat brankář. Řekl bych, že budou bojovat nahoře, mezi čtyřmi nejlepšími mužstvy."
Vsetín"Podle kádru by jakýkoliv jiný umístění než na konci tabulky pro mě bylo překvapením. Je to ale samozřejmě sport, může se stát cokoliv, mužstvo se může dát dohromady, může se rozchytat brankář, kterýho nikdo nezná, ale osobně tipuju, že Vsetín se bude pohybovat dole."
Slavia"Ta by se měla určitě pohybovat na špici tabulky. To mužstvo je i přes odchod pár hráčů kvalitní."
Sparta"U ní by to mělo být stejný, jako u Slavie, taky by měla být nahoře. Podle mě je velká škoda, že uvolnila Marka. Kdyby zůstal, tak bych si skoro tipnul, že vyhrajou základní část, i bez něj by se ale měla pohybovat nahoře."
Zlín"Zdá se mi, že by měl být v základní části o něco horší, než v minulých sezonách, kdy se pohyboval nahoře. Do play off by se měl dostat, ale jak si tam povede, to nevím. Osobně moc Zlínu nevěřím."
Znojmo"Myslím si, že Znojmo bude jedním ze čtyř týmů, které se nedostanou do play off."

Reklama