Hlavní obsah

Ztratí dnes Portsmouth své kouzlo?

Eurotip.cz

Nečekaně skvělý vstup do sezony se povedl fotbalistům Portsmouthu. Svěřenci Harryho Redknappa mají sedm bodů ze tří zápasů, skóre 7:0 a to hráli už dvakrát venku. Dnes se podruhé v sezoně představí domácím fanouškům v utkání s Wiganem.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Na konci loňské sezony bojovali "Pompey" o záchranu - a letos chtějí poháry. Trenér týmu Redknapp v létě přivedl do mužstva skvělé hráče a je to vidět i na výsledcích; po třech kolech Premier League je na tom lépe pouze Manchester United. Defenzivní stránka mužstva pod vedením nové dvojice Campbell - Johnson pracuje famózně a když už chybuje, tak je vždy na správném místě další posila, brankář James. V útočné fázi to je podobné - Kanu přinesl góly i inspiraci pro spoluhráče Mwaruwariho, se kterým nastřílel dohromady šest branek. Výborně hraje také záložník Sean Davis, jež má na svém kontě už tři brankové asistence. Redknappovi to je ale pořád málo, a tak se rozhlíží po dalších posilách. Jednou z nich se stal před týdnem největší chorvatský talent posledních let Niko Kranjčar. Syn trenéra chorvatské reprezentace je vynikající fotbalista, kterého srovnávají s Tomášem Rosickým. Posledním nákupem "Pompey" je Manuel Fernandes z Benfiky, který do Fratton Parku přišel za sedm miliónů liber. Ani jeden z těchto hráčů do dnešního utkání ještě nezasáhne, Kranjčar kvůli vyřizování víza a Fernandes má lehčí svalové zranění. Do sestavy se ovšem vrací Pedro Mendes, kterého před třemi týdny doslova knokautoval Ben Thatcher z Manchesteru City, a hrát může už i "špílmachr" Lomana LuaLua. "Jsem potěšený z našeho vstupu do sezony, ale musíme pracovat dál a záleží jen na nás, kde budeme na konci ročníku," reagoval na své nynější úspěchy Redknapp.

Wigan hrál doposud pouze dvě utkání. Nejdříve prohrál 2:1 v Newcastlu a poté získal tři body na domácím hřišti s Readingem. Pro svěřenci Paula Jewella to není špatný vstup do sezony, ale jak sám trenér přiznává, mohlo to být lepší. V létě sem zamířili výborní hráči, například Emile Heskey nebo Denny Landzaat. Stejně jako Portsmouth nakupoval Wigan i minulý týden; právě z mužstva dnešního soupeře přišel útočník Svetoslav Todorov. Poslední posilou je záložník Kevin Kilbane z Evertonu, irský reprezentant ale stejně jako Todorov do dnešního utkání ještě nezasáhne. Otazník visí i nad starty Henriho Camary a Lee McCullocha. Naopak premiéru si odbude další nová posila David Cotterill, jenž do Wiganu zamířil z Bristol City. "Portsmouth měl špatnou minulou sezonu, ale nyní hraje opravdu famózně. Povedly se mu nákupy, hráči jako Campbell nebo James jsou světového formátu. Dnes musíme podat stoprocentní výkon, abychom si odvezli aspoň bod," chválí mužstvo domácích manažer Wiganu Paul Jewell.

Kvůli výhodě domácího prostředí je pasován do role mírného favorita Portsmouth, na který si můžete vsadit s kursem 1.80. Na remízu vypsali bookmakeři kurs 3.20 a na výhru hostů nabízí společnost bwin 4.40.

Reklama