Hlavní obsah

Potvrdí Yankees svoji formu?

Eurotip.cz

Čtyři výhry v řadě vynesly baseballisty New York Yankees na čelo Americké ligy. Svůj náskok v něm mohou zvýšit, pokud dnes znovu porazí Tampu Bay.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Úspěšný útok na vedení v lize je jen jednou z několika dobrých zpráv, které se trenér Yankees v poslední době dozvídá. Joe Torre sice stále postrádá closera Mariana Riveru, který má problémy s loktem, zato se mu začíná uzdravovat útok. Do včerejšího zápasu zasáhl po čtyřech měsících vnější polař Hideki Matsui a hned dal o sobě vědět - na pálku se postavil čtyřikrát a pokaždé se mu podařilo odpálit. Další dobrou zprávou potom je, že už tak nejlepší útok MLB brzy posílí veterán Gary Sheffield, který byl mimo hru přes tři měsíce. Zdá se proto, že Yankees dopadnou lépe než loni, kdy v základní části vyhráli 95 zápasů, a znovu si vybojují účast v play off. Jejich formu odnesli v posledních dnech hráči Baltimoru, kteří se slavným klubem prohráli tři utkání v řadě, a včera i baseballisté Tampy Bay. Utkání s Devil Rays se rozhodlo už v první směně, ve které Bobby Abreu sám odpálil šest bodů. Úkol zadržet útok hostů bude mít dnes Cory Lidle. Čtyřiatřicetiletý nadhazovač nemá na Tampu nejlepší vzpomínky - ze sedmi zápasů proti ní si odnesl bilanci 2-4 a průměr přes sedm bodů na zápas - a navíc se musí vyrovnat s debalkem při svém posledním startu; na stadionu Baltimoru nevydržel na kopci ani dvě směny, během kterých domácím povolil šest bodů.

Tampa Bay hraje na rozdíl od New Yorku už jen o čest. Devil Rays se ani letos nepodařilo vymanit se ze stínu finančně silnějších soupeřů v divizi, ve které je s bilancí 57-87 jako obvykle poslední. Nastartovat delší vítěznou sérii se jim letos dosud nepodařilo; z posledních sedmi zápasů potom vyhráli jen dva. Jejich síla je navíc především doma, kde mají kladnou bilanci 38 vítězství a 36 proher. Venku vyhráli pouhých 19 utkání ze sedmdesáti. Rozjeté pálce domácích se dnes postaví nováček v dresu Tampy Jason Hammel. Tomu vůbec nevyšly premiérový start v dubnu a vedení klubu ho brzy poslalo do nižší soutěže. Ke konce srpna ho povolalo zpátky; ani v jednom ze tří svých posledních zápasů vyloženě neselhal, především vinou spoluhráčů na pálce ale stále čeká na své první vítězství.

Podle bookmakerů by se ho neměl dočkat ani dnes. Společnost bwin totiž za jasného favorita považuje domácí Yankees, na které vypsala kurs 1.40. Myslíte si, že Tampa oplatí New Yorku včerejší porážku? Potom si vsaďte na hosty, kurs je rovných 3.00.

Reklama