Hlavní obsah

Sparta změří síly s Hearts

Nového trenéra Sparty Michala Bílka čeká dnes první opravdu těžká zkouška. Jeho svěřenci se v Poháru UEFA pokusí ve Skotsku uhrát slušný výsledek pro domácí odvetu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Hearts skončili v loňském ročníku skotské Premier League na druhém místě, které jim zaručilo účast ve druhém předkole Ligy mistrů. V něm se svěřenci trenéra Ivanauskase utkali s mužstvem Široki Brijeg a hned domácím vítězstvím 3:0 si zajistili postup. Poslední překážkou postupu mezi elitu byly ovšem AEK Atény. První zápas se hrál na skotské půdě a domácí do něj vstoupili s obrovským nasazením. Po hodině hry se dostali do vedení, ale osudnou se jim stala 90. minuta; v té dvakrát inkasovali a do odvety tak odjížděli s malou šancí na postup. V Řecku poté prohráli rozdílem třídy, určitě ale nezapomenou na výkon ruského rozhodčího Baskakova. Francouz Brellier z Hearts dostal dvě žluté karty během čtyř minut, když první inkasoval za náušnici. Na druhé straně Julio César, jež rozhodl odvetné utkání dvěma brankami, měl na ruce celý zápas prstýnek, navíc jeden z jeho gólů padl z velmi sporné penalty. Majitel klubu, litevský miliardář Romanov, byl po tomto utkání velice rozhořčen a doufá, že se to už nebude opakovat.

Každý ví, v jaké situaci je nyní Sparta. Po velice špatném startu do nového ligového ročníku byl před dvěma týdny odvolán trenér Stanislav Griga, kterého nahradil v bývalý kormidelník Plzně Michal Bílek. Nový kouč po svém příchodu udělal ve Spartě pořádnou čistku; kompletně vyměnil realizační tým a jako svého asistenta si vybral Horsta Siegla, který tak ukončil svou aktivní fotbalovou kariéru. Do dnešního utkání vstupuje Bílek s cílem uhrát kvalitní výsledek do domácí odvety. "Chceme hrát poctivě vzadu, ale budeme se snažit dát gól. Když tu uhrajeme solidní výsledek, věřím v náš postup," prohlásil před utkáním Bílek. "Rozhodně jsme do Skotska nepřijeli prohrát, uděláme maximum pro dobrý výsledek, který by dával co největší naději na postup z pražské odvety. Zatím vidím šance půl na půl," dodává brankář Jaromír Blažek.

Utkání nemá podle bookmakerů výrazného favorita. Na domácí si u společnosti bwin vsadíte s kursem 2.05. Remízu experti této společnosti ocenili kursem 3.25 a na vítězství Sparty vypsali kurs 3.15.

Reklama