Hlavní obsah

Souboj dvou nováčků

Určitě velmi zajímavým duelem dnešní nabídky Premier league bude souboj dvou týmů, které se ještě v loňské sezoně potkávali ve druhé nejvyšší anglické soutěži.

Foto: BBC

Radost fotbalistů Readingu ze vstřelené branky.

Článek

Pouze doma dokázal nováček ze Sheffieldu prozatím bodovat a i dnes se o to jistě pokusí. V premiérovém utkání anglické nejvyšší soutěže hostil na svém stadionu slavný Liverpool a po velmi dobrém výkonu ze zápasu ukořistil bod za remízu 1:1. Střelecky se prosadil útočník Rob Hulse, který dříve oblékal dres Leedsu. Jeho branka byla první ale zatím poslední, kterou tento celek v Premier league vsítil. Od té doby žádnou jinou nevstřelil; s čistým štítem zůstal brankář Tottenhamu, Fulhamu i Blackburn. S posledně jmenovaným týmem hrál Sheffield o minulém víkendu a když ani Blackburn nedokázal skórovat, tak utkání skončilo bezbrankovou remízou. Dnes se chystají svěřenci trenéra Terryho Robinsona tuto střeleckou impotenci jistě prolomit. Pomoci by jim k tomu měl útočník Christian Nade, který dnes na hrotu nastoupí místo zraněného Dannyho Webbera. Robinsona ale netrápí pouze zranění Webbera, jelikož otazník startu visí nad dalšími čtyřmi hráči. Velice nepravděpodobné jsou starty Clauda Davise, Leigha Brombyho a Craiga Shorta. Jestli nastoupí Michael Tonge se rozhodne až před zápasem. "Pokuď chceme vydržet v Premier league do další sezony, tak musíme začít doma vyhrávat a první krok musíme udělat už dnes," konstatoval dosavadní počínání nejzkušenější hráč týmu Francouz David Sommeil.

O poznání lépe vstoupil do Premier league Reading. Jeho dvě domácí vítězství mu aktuálně zajišťují osmou příčku. Doma si dokázal poradit s Middlesbrough a Manchesterem City, naopak venku nestačil na Aston Villu ani Wigan. Dnes má šanci svou nepříznivou bilanci na soupeřových hřištích zvrátit. Reading bude dnes postrádat stopera Ivara Ingimarssona, který mu vystřelil svou hlavičkou vítězství proti Manchesteru City, ale právě při tomto momentu utrpěl otřes mozku a dnes bude utkání sledovat pouze z tribuny. Dále hrát nebudou útočník Dave Kitson (koleno) a obránci Sam Sodje (koleno) s Aaronem Brownem (kotník).

Reading vždy uměl na Sheffield zahrát, ale především doma. Na stadionu Bramall Lane, jenž domovským stánkem Sheffieldu končili zápasy především remízou. Na tu dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 3.15. Věříte-li, že zůstanou všechny body v moci domácích, tak si vsaďte právě na ně s kursem 2.35. Na hosty najdete u bwin kurs 2.80.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články