Hlavní obsah

Arsenal se pokusí uspět na Old Traffordu

Stejně zajímavým zápasem jako Chelsea - Liverpool je dnes souboj Manchesteru United s londýnskými Gunners. Obě mužstva mají ty nejvyšší ambice a dnes to chtějí dokázat.

Článek

Manchester United vstoupil do nového ročníku Premier league skvěle; po čtyřech kolech nepoznal nic jiného než chuť vítězství a dnes mu stačí remíza, aby se udržel i po tomto kole v čele tabulky. Minulý týden na svěřence Alexe Fergusona nestačil Tottenham, i když na Old Traffordu podal velice povedený výkon. V Lize mistrů si červení poradili ve velmi vyostřeném britském derby s Celtikem Glasgow. V tomto utkání nenastoupil kvůli karetnímu trestu zázračný portugalský mladík Cristiano Ronaldo, ale dnes je trenérovi plně k dispozici. Naopak hrát nebude Ryan Giggs, který se v utkání s Celtikem zranil. Ferguson nemůže rovněž počítat se službami Park Ji-Sunga, jenž má problémy s kotníkem. K dispozici ale už jsou Nemanja Vidič a Alan Smith. "Utkání United s Arsenal jsou už pohledem do historie vždy velmi zajímavá a dnes tomu nebude určitě jinak. Arsenal má výborné mužstvo i výborného trenéra, ale přesto chceme zvítězit," konstatoval Ferguson.

Arsenal se letos zatím marně hledá; své první vítězství zaznamenal až v tomto týdnu v utkání Ligy mistrů s Hamburkem. Určitě mu ale velice pomohla nafilmovaná penalta Van Persieho, po které byl navíc vyloučen brankář Kirschstein. Vítěznou branku střetnutí vstřelil český reprezentant Tomáš Rosický a navíc byl vyhlášen hráčem zápasu. Dnes nastoupí opět v základní sestavě a tak se i český divák má určitě na co těšit. Narozdíl od něj nenastoupí kapitán a největší hvězda týmu Thiery Henry ani hříšník utkání v Hamburku Van Persie. "Nechceme ztratit další body, jedeme na Old Trafford vyhrát a věřím, že máme dobrou šanci uspět," vidí své naděje trenér Arsenalu Arsene Wenger.

Oba týmy patří mezi nejlepší na světě a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na domácí si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.80. Kurs na remízu má hodnotu 3.20 a na vítězství Gunners 4.25.

Reklama