Hlavní obsah

Češky si zopakují zápas s Francií

Alespoň s "cenou útěchy" mohou odjet české basketbalistky z mistrovství světa v Brazílii. Po čtvrtfinálové prohře s domácími hráčkami se dnes s Francií poperou o umístění.

Článek

Češky se v Jižní Americe prezentovaly ve slušném světle. Na úvod prohrály právě s dnešními soupeřkami, které je předčily ve hře pod košem a agresivní obranou. Z porážky 58-62 se ale svěřenkyně trenéra Bobrovského vzpamatovaly a pak už si vedly dobře: ve druhém utkání porazily o 22 bodů Kubánky, poté o 21 bodů hráčky Tchajwanu. Třetí výhru v řadě zaznamenaly proti Číně a po nich dokázaly o dva body porazit i silné Rusky. Další porážka, která se ovšem dala očekávat, přišla až od Američanek, se kterými prohrály o přijatelných 13 bodů. Do čtvrtfinále, kde měly nastoupit proti domácí Brazílii, proto české hráčky šly s optimismem, který ovšem rychle vyprchal; po vyrovnané první čtvrtině daly Brazilky šestnáct bodů v řadě a od té doby mistryně Evropy tahaly za kratší konec provazu. "Nechaly jsme je rozběhnout a pak už jsme neměly sílu je zastavit a otočit to," prohlásila po drtivé prohře 51-75 zklamaná Zuzana Klimešová.

Ona a její spoluhráčky si mohou spravit chuť alespoň pátým místem. Toho mohou pořád dosáhnout, pokud uspějí v dnešním utkání proti Francii a v zítřejším souboji s lepším z dvojice Španělsko-Litva. Francouzky si na turnaji zatím příliš suverénně nepočínaly. Po dvou vítězstvích v základní skupině prohrály o bod s Kubou. Porážku sice napravily desetibodovým vítězstvím nad Ruskem v osmifinálové skupině, následně jim ale Američanky uštědřily debakl 76-41. Z toho se Francouzky nevzpamatovaly a v dalším utkání nestačily na Čínu, se kterou prohrály 64-66. Nebylo proto velkým překvapením, že ve čtvrtfinále podlehly suverénní Austrálii, která je pod taktovkou vynikající dvojice Lauren Jackson-Pene Taylor porazila 79-66.

V boji o umístění věří bookmakeři víc Francouzkám, na které vypsali kurs 1.75. Věříte, že české hráčky zapomenou na zklamání z vyřazení svým soupeřkám oplatí úvodní prohru? Potom si vsaďte na naše basketbalistky, kurs je 1.95.

Reklama