Hlavní obsah

Vítkovice i Sparta potřebují potvrdit vítězství

Eurotip

Sedmé kolo dnes po čtrnácti dnech přepůlí první čtvrtinu české hokejové extraligy. Žádný tým již nečeká na první výhru a všechny celky již alespoň jednou v normální hrací době prohrály. I tyto skutečnosti svědčí o poměrně výrazné vyrovnanosti soutěže. Na vlastní kůži ji pociťuje i mistr minulého ročníku ze Sparty, který dnes zajíždí na led Vítkovic.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Vítkovice i Sparta dnes touží po druhé výhře.

Článek

Dnes domácí tým se před sezónou mohl pochlubit tím, že udržel i některé hráče, kteří původně měli namířeno z extraligy pryč. Vítkovice byly díky přítomnosti reprezentačního útoku a dobrým výsledkům v přípravě pasovány do role spolufavoritů ligy. Nakonec však nejdéle ze všech účastníků čekaly na výhru. Ta přišla až v úterý a zachránila post trenéru Holaňovi. Vítkovice mají opět šanci před vlastním publikem na toto zvednutí navázat a dostihnout bodově dnešního soupeře.

Sparta Praha po úspěšném nakročení za obhajobou titulu v úvodním kole ztratila dech a&nsbp;na další výhru čekala až do úterý. Přitom hrála čtyři ze svých dosud odehraných pěti utkání na vlastním ledě. V brance se v minulých zápasech v dobrém světle ukázal náhradník Přikryl, který by měl dostat šanci i dnes. S mužstvem by mohl cestovat i Kratěna a v útoku se zřejmě objeví nově též Pohanka. Trenéři se musí vzdát myšlenek na Vopata a nejistý je start Štrby.

Bookmakeři bwin vidí duel jako dosti vyrovnaný. Oba kluby potřebují potvrdit úterní vítězství. Na domácí Vítkovice je vypsán kurs 2,35. Sparta je zvyklá alespoň jednou během dlouhodobé části sezóny na ledě dnešního soupeře vyhrát. Na to, že se jí to podaří právě dnes, si mohou tipéři vsadit v kursu 2,4.

Reklama