Hlavní obsah

Rozjetý Milán míří do Livorna

Třemi výhrami v řadě zahájili fotbalisté AC Milán své tažení za letošním titulem. Smazali tak bodové manko, které dostali jako trest za účast v korupčním skandálu; další důležité body se dnes pokusí získat na půdě Livorna.

Článek

Po třech kolech nového ročníku italské Serie A se zdá, jako by trest za korupci milánské jenom nabudil. Osmibodový trest pro ně určitě není nepřekonatelnou překážkou, tím spíš, že přišli o jednoho z největších konkurentů; Juventus totiž musel z rozhodnutí vedení ligy sestoupit a AC tak letos neohrozí. Stejně jako v předchozích sezonách, i v té letošní se tým trenéra Ancelottiho prezentuje precizní obranou, která jeho soupeřům povolila jediný gól. Ten Milánu vstřelilo hned v prvním utkání římské Lazio, které tak ovšem jen zmírnilo svou prohru. O týden později zavítali hráči AC na stadion Parmy, kde zvítězili 2:0 a gól nedostali ani před třemi dny, kdy díky brance Marka Jankulowského porazili Ascoli 1:0. V nabitém programu stihli ještě vyhrát nad aténským klubem AEK, který si na úvod Ligy mistrů přijel na stadion San Siro pro porážku 0:3. Během těchto čtyř utkání jen brankář Dida odehrál celých 360 mninut; Ancelotti jinak mění sestavu každý zápas, aby jeho svěřenci vydrželi celou náročnou sezonu. Proti Ascoli nepostavil trenér Seedorfa, Gilardina, Nestu, Kaladzeho a Gattusa. Všichni tihle by se dnes měli dnes znovu představit proti Livornu a pomoci získat body, které Milán potřebuje k prvnímu místu. Tam se chce i přes bodový deficit dostat velmi brzy. "Chceme tam být do Vánoc," prohlásil neskromně Kaká. "Abysme to zvládli, musíme získat tolik bodů, kolik to jen bude možné. Dosavadní výhry nám zvedli sebevědomí," dodal Brazilec, který před nadcházejícím utkání Ligy mistrů v Lille dnes možná nenastoupí.

Trenér Livorna Arrigoni si o tak silném týmu, ve kterém není prakticky poznat, kdo je v základní sestavě a kdo náhradník, může nechat jen zdát. Ani jeho hráčům se ale nevede úplně špatně, i přesto, že hned v úvodu nové sezony ztratili všechny body. Prohru 0:2 na hřiští AS Řím ale odčinili hned v dalším utkání, ve kterém doma porazili Fiorentinu, a další bod uhráli hráči z přístavního města na hřišti Cagliari. Slibná dvojice střelců Danilevičius-Lucarelli mezitím zaúřadovala i v Poháru UEFA. V něm si Livorno vybudovalo slibný náskok do odvety proti Paschingu, který doma porazilo 2:0. Dnes proti Milánu ještě nenastoupí Samuel Kuffour, který si odpyká zbytek z třízápasového trestu, Arrigoni zato už může počítat s Passonim a Ballerim.

Není velkým překvapením, že za favorita dnešního souboje považují bookmakeři hostující velkoklub. Pokud věříte, že AC dnes znovu zvítěhí, můžete si na něj vsadit v kursu 1.60. Má dnes podle vás Livorno na to, aby jako první dokázalo Milánu sebrat body? Potom si vsaďte na neprohru domácích, kurs je 2.11. A jestli se stále nemůžete rozhodnout, nevadí. Počkejte si do úvodního hvizdu a potom začněte sázet live.

Reklama