Hlavní obsah

Baník jede do Mostu odčinit loňskou porážku

Týmy ze dvou hornických měst se utkají v dnešní dohrávce Gambrinus ligy. Baník Ostrava do Mostu, který chce domácí fanoušky potěšit stejně, jako před čtrnácti dny v utkání se Slavií.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Právě na svého dnešního soupeře nemají ostravští nejlepší vzpomínky. Loňský nováček nejvyšší soutěže hostil Baník na konci srpna a uštědřil mu výprask 4:0 a gól potom nedostal ani v Ostravě, kde uhrál remízu 0:0. Hráči trenéra Večeři tak mají Mostu co vracet, proto si na sever Čech jedou pro tři body. "Musíme si dát pozor na začátek, úvody utkání soupeři vycházejí. Most se asi nepustí do žádné ofenzivní partie, ale my chceme být aktivní, i když se nám občas zapojuje do útočení víc hráčů a z toho pak pramení potíže v defenzivě," prohlásil Večeřa. Jeho svěřence nezastihl dnešní zápas v nejlepší formě; po dvou úvodních prohrách sice třikrát zvítězili, potom ale znovu přišli o všechny body v divoké koncovce zápasu s Brnem a před týdnem zklamali domácí diváky remízou 1:1 s Plzní. Náladu si spravili alespoň pohárovým vítězstvím 2:1 na půdě Jakubčovic. Kvůli různým zraněním se ovšem neobjevili na hřišti Slončík, Rajtoral, Střihavka, Tomašák, Neuwirth, Bystroň a Buček. Slončík a Střihavka by dnes už měli hrát, chybět určitě budou Neuwirth, Bystroň a zřejmě i Rajtoral.

Mostu, který byl jedním z nejpříjemnějších překvapení loňské sezony, se letos příliš nedaří. V prvních pěti utkáních nového ročníku uhrál jen tři body za stejný počet remíz. První výhry se dočkal až v šestém kole, kdy přivítal pražskou Slavii; Severočeši rozradostnili své fanoušky vítězstvím 2:0, které chtějí dnes zopakovat. "Doufám, že se v určitých fázích naváže na výkon se Slavií, i když jsme v tomhle zápase taky měli v některých momentech trošku štěstí. Ale to k fotbalu patří," řekl před dnešním zápasem trenér Ščasný. Jeho hráči v posledním podle očekávání nestačili v Liberci na domácí fotbalisty, se kterými prohráli 0:3. "Náš výkon nebyl optimální. Na druhou stranu nebyl zas až tak úplně hrozný, jak se zdá podle výsledku," nezoufá si Ščasný, který má dnes strach především z útočníků Baníku. "Ostrava je velice nepříjemné mužstvo, které má hodně brejkových hráčů, na to si musíme dát pozor. Jinak hraje kombinačně, podobně jako Slavia, ale myslím si, že je ještě o něco rychlejší dopředu. Bude to těžké utkání, ale my potřebujeme nutně tři body," tvrdí Ščasný.

Dnešní dohrávka nemá podle sázkových kanceláří výrazného favorita. O něco více věří bookmakeři domácím, na který vypsali kurs 2.40. Myslíte si, že Ostrava uhraje v Mostu alespoň bod? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 1.44.

Reklama