Hlavní obsah

Barcelona má Seville co vracet

Eurotip.cz

Těsně před startem Primera Division hrála Barcelona se Sevillou ve finále evropského Superpoháru. Katalánský velkoklub zcela vyhořel, když svému rivalovi podlehl 0:3; dnes se chystá na odvetu, která se hraje na Nou Campu.

Článek

Úřadující mistr a vedoucí celek elitní španělské soutěže má letos znovu jen ty nejvyšší cíle. Nic jiného než titul se nebude považovat za úspěch a svěřenci Franka Rijkaarda jsou si toho vědomi. Dnes je čeká velice těžké utkání se zvláštní příchutí, které bude navíc začátkem velmi náročného týdne. Ve středu hrají Katalánci veledůležitý zápas s Chelsea a příští týden s Realem Madrid. "Chceme se Seville pomstít za ostudný debakl, navíc je to jeden z našich hlavních soupeřů v boji o titul," vidí v Seville velkého konkurenta záložník Edmilson. "Když se hrálo finále Superpoháru, tak byli v lepší formě než my. Teď hrajeme lépe a jsme je schopni přehrát," věří obránce Giovanni van Bronckhorst, který dnes ovšem stejně jako jeho kolega z obrany Carles Puyol nenastoupí. "Mají jeden z nejlepších týmů v lize a navíc se jim proti nám vždy dařilo," doplnil slova chvály vůči soupeři. Barcelona po zranění Samuela Eto'a hledá nového útočníka; stát by se jím měl navrátilec Javier Saviola. Do sestavy se po absenci z minulého kola vrací obránce Sylvinho.

Sevilla má letos opravdu výbornou fazónu. V Primera Division má na svém kontě po pěti kolech dvanáct bodů, když klopýtla pouze na hřišti Atletika Madrid. Následující dny pro ni - stejně jako pro Barcelonu - nebudou jistě jednoduché. Ve čtvrtek hraje v Liberci a o víkendu hostí nevyzpytatelného nováčka Gimnastic Tarragona. "Po našem srpnovém úspěchu s Barcelonou je na nás vyvíjen obrovský tlak a očekávání, okolnosti jsou ale úplně jiné. Tehdy to bylo finálové utkání a dnes je to ligové střetnutí. Barcelona má nyní navíc výhodu domácího prostředí a tentokrát to bude velice těžké ji porazit," říká trenér Juande Ramos, který dnes znovu může počítat s uzdraveným útočníkem Kanoutem.

Fanoušci fotbalu se mohou těšit na skvělé utkání; pokud si ho chcete ještě více zatraktivnit, vsaďte si na jednoho ze soupeřů. Podle bookmakerů společnosti bwin je Barcelona i přes minulou vzájemnou porážku favoritem utkání s kursem 1.55. Věříte, že Sevilla proti Kataláncům opět zaboduje? Potom si vsaďte na neprohru hostů, kurs je 2.28.

Reklama