Hlavní obsah

Dočká se Cagliari premiérové výhry?

Eurotip.cz

První "plusové" body dnes mohou získat fotbalisté Lazia. Římskému klubu se zatím daří, kvůli jedenáctibodovému trestu jsou ale na spodku tabulky Serie A. Polepšit si mohou, pokud si doma poradí s Cagliari.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Nebýt trestu za účast v korupčním skandálu, který v minulé sezoně otřásl nejvyšší italskou soutěží, bylo by Lazio na čtvrtém místě. Svěřenci trenéra Delia Rossiho přitom začali mizerně, byli stále v jedenáctibodovém mínusu po prohrách s AC Milán a Palermem. Ve Veroně se ale zvedli, domácí Chievo porazili 1:0 a další body získali doma proti Bergamu a naposledy i v Turíně proti domácímu AC. Z trestu tak ukrojili devět bodů a dnes se konečně mohou dostat do kladných čísel. Rossi doufá, že jeho hráči dokáží po reprezentační přestávce udržet formu a zvítězit i počtvrté v řadě. "Rád bych, aby to byl stejný tým, který před patnácti dny zvítězil. Nesmíme polevit," nabádá trenér své svěřence k zodpovědnosti.

Cagliari je na tom nyní papírově lépe, jeho fanoušci ale těžko mohou být s předváděnou hrou spokojeni. Hráči trenéra Giampaola patří mezi týmy, které stále čekají na první letošní vítězství. Také oni začali sezonu dvěma prohrami, po nich ovšem nepřišla výhra, ale tři remízy v řadě. Za normálních okolností by Giampaolo byl s bodem z Říma spokojen, v současné situaci ale ani to nestačí. "Na Olympicu chceme letos poprvé vyhrát," tvrdí brankář hostů Chimenti, který má ale z dnešního soupeře respekt. "Lazio hraje agresivním stylem. Rossi vtiskl svým hráčům vítěznou mentalitu, což zatím dokazují," prohlásil gólman. Jeho tým si dnes bude muset poradit bez zraněné dvojice obránců Ferri - Del Grosso, další obránce Siviglia a záložník Foggia navíc nejsou úplně fit, naštěstí pro Cagliari už ale nastoupí uzdravený záložník Christian Ledesma.

Lazio v posledních dvou letech na Cagliari ani jednou nevyzrálo, podle bookmakerů by se to ale dnes mělo zlomit. Společnost bwin vypsal domácí jako favority s kursem 1.60. Věříte, že hosté uhrají proti Laziu alespoň bod? Pak si vsaďte buď remízu s kursem 3.30 a nebo rovnou výhru hostů v kursu 5.85.

Reklama