Hlavní obsah

Postoupí Petrovová v Ponte Vedra do semifinále?

PRAHA

Roli nasazené jedničky na turnaji v Ponte Vedra Beach zatím plní Naďa Petrovová. Ruskou tenistku ve čtvrtfinále floridského podniku čeká Ukrajinka Aljona Bondarenková, která je turnajovou sedmičkou.

Článek

Šestadvacetiletá Petrovová v prvním kole nedala šanci Bělorusce Govorcevové (6:2 a 6:4), poté porazila Američanku Keysovou (6:3 a 6:2). Moskevská rodačka toho letos příliš nenahrála, na úvod sezóny v Sydney vypadla s Francouzkou Cornetovou, na Australian Open ji ve čtvrtém kole vyřadila krajanka Zvonarevová. Naposledy v Miami ji vyřadila další Ruska Makarovová ve třetím kole.

Aljona Bondarenková v osmifinále porazila svoji sestru Katerynu ve třech setech (4:6, 6:4 a 6:3), v prvním kole zdolala Mirzaovou z Indie. Čtyřiadvacetiletá rodačka z Charkova letos nejdále došla na Australian Open, kde ji ve třetím kole vyřadila Ruska Kuzněcovová. Poslední dva turnaje (v Indian Wells a v Miami) Ukrajince vystavila stopku ve druhém kole Češka Vaidišová.

Obě tenistky se zatím utkaly jedinkrát, na antuce v Charlestonu byla před třemi roky úspěšnější Petrovová. Zápas byl tehdy velice divoký. Ruska vyhrála první set jednoznačně 6:1, pak ale dostala kanára (0:6), ovšem rozhodující sadu hladce získala 6:2.

Na vítězství Petrovové můžete vsadit v kursu 1,4, na Aljonu Bondarenkovou vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,52.

Reklama