Hlavní obsah

Vyhraje nezastavitelný Kiel i v Berlíně?

PRAHA

Házenkáři Kielu nemají v německé bundeslize konkurenci. Od remízy v prvním kole severoněmecký klub nezaváhal a soutěž vede s luxusním dvanáctibodovým náskokem. Stále tak má šanci překonat bundesligový rekord. V pátek se svěřenci trenéra Gislasona představí v Berlíně, kde se jim postaví domácí lišky s českými házenkáři Petrem Štochlem a Michalem Brůnou.

Článek

Kiel naposledy vyhrál v předehrávce 30. kola na hřišti v dobré formě se prezentujícího Göppingenu 38:30 a z 52 možných bodů jich získal 51. Již 15. titul v klubové historii je téměř jistotou, THW ale stále válcuje jednoho soupeře za druhým.

Tým s nejlepším českým házenkářem Filipem Jíchou postupuje i v Lize mistrů, po remíze v úvodním čtvrtfinále v Záhřebu vyhrál domácí odvetu 31:27 a postoupil do semifinále. Kiel tak na hřišti odpovídá spekulacím, že v minulosti ovlivňoval některé své zápasy, vynikajícími výkony.

Berlín je v tabulce desátý s vyrovnanou bilanci 11 výher, tří remíz a 11 porážek. Poslední dva domácí zápasy Berlín s Hamburkem a Magdeburkem prohrál, celkově po pauze pro mistrovství světa tápe.

Proti Kielu možná bude kouč Lommel postrádat Wilsczynskiho (se 129 góly nejlepší týmový střelec) a Jaszku, kteří se teprve nedávno zapojili do tréninku po zranění. „O jejich nasazení rozhodneme spontánně před zápasem,“ řekl klubovým stránkám týmový lékař Bentzin. Nachlazený je Klein.

Podzimní zápas doma Kiel vyhrál v polovině října 38:29, poslední domácí duel Berlín před rokem prohrál těsně 26:27. Z deseti vzájemných zápasů Berlín vyhrál jedinkrát, v listopadu 1983.

Na vítězství Berlína můžete vsadit v kursu 9,5. Na výhru Kielu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,07. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 14.

Reklama