Hlavní obsah

Uspěje Rajnoch s Chotěbuzí na hřišti favorizovaného Schalke?

PRAHA

Těžký zápas čeká fotbalisty Chotěbuze. V pátečním 28. kole bundesligy se předposlední celek soutěže představí na hřišti Schalke. Domácí jsou sedmí a rádi by se dotáhli na špici. V dresu hostující Energie, která na Schalke všechny ligové zápasy prohrála, by se měl představit i ex-mladoboleslavský kapitán Jan Rajnoch.

Článek

Schalke v minulém kole porazilo 2:0 Karlsruhe, prosadili se kanonýr Kurányi a v závěru Farfán. Schalke je doma silné, ze třinácti utkání osmkrát zvítězilo.

Chotěbuz v záchranářském duelu získala důležité tři body proti Bielefeldu, který je v tabulce patnáctý a před Energií má nyní pouze jednobodový náskok. Domácí vedli po trefě Rangelova, po vyrovnání Rumuna Munteana rozhodl Angelov.

Přesně před rokem (15. dubna) tehdy prozatímní kouč Büskens vedl Schalke v prvním domácím zápase a Chotěbuz jeho svěřenci roznesli 5:0 (čtyři góly vstřelil Kurányi). „Samozřejmě na to rád vzpomínám,“ citují klubové stránky jednačtyřicetiletého Büskense. Ten nyní s kolegy Mulderem a Reckem opět vedou Schalke po propuštění trenéra Ruttena.

Z pěti domácích zápasů proti Chotěbuzi Schalke neztratilo ani bod. Energie nedokázala soupeři dokonce ani vstřelit gól (0:15). Bilanci by mohl změnit Dimitar Rangelow, který pět ze svých osmi gólů vstřelil v jarní části bundesligy. Po zranění by se mohla vrátit opora defenzívy Kukielka, zranění s tréninku trápí kapitána Timo Rosta.

Podzimní vzájemný duel Chotěbuz doma ztratila až v závěru. Schalke poslal do vedení v 80. minutě Westermann, v poslední minutě zvýšil Peruánec Farfán.

Na vítězství Schalke si můžete vsadit v kursu 1,37, na výhru Chotěbuzi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama