Hlavní obsah

Dorazí Hurikány doma Boston?

Poslední krůček k postupu do konferenčního finále zbývá udělat hokejistům Caroliny. Postup Hurikánů sice v neděli oddálil Boston, který ale v sérii stále prohrává 2:3 na zápasy. Pokud Medvědi v úterý neuspějí, sezóna jim skončí. A po San Jose vypadne z vyřazovací části druhý nejlepší celek dlouhodobé části.

Článek

Série je plná tvrdých střetů i bitek, oba týmy soupeři nedarují píď prostoru zadarmo. necelé tři minuty před koncem minulého zápasu hrubě srazil Aarona Warda útočník Caroliny Scott Walker a byl vyloučený do konce zápasu. Za což vedení NHL obvykle uděluje disciplinární trest. Zkušený forvard tentokrát vyvázl jen s pokutou. V zápase rozhodčí rozdali 83 trestných minut ve 29 vyloučeních.

Carolina má druhý mečbol a pokud jej nevyužije, musí cestovat k rozhodujícímu sedmému duelu do Bostonu. „Jsme tým, který hraje na hraně,“ uvědomuje si trenér Medvědů Julien. „Pátý zápas byl hodně fyzický, což nám vyhovuje. Stejně bychom chtěli hrát i v šestém utkání,“ dodal kouč.

Boston vyhrál první duel série jasně 4:0, vítězný gól zařídil veterán Recchi. Pak ale třikrát v řadě uspěla Carolina, dva zápasy rozhodl Fin Jussi Jokinen. Boston nemůže počítat s útočníkem Sturmem, kterému po operaci kolene sezóna skončila. O startu Warda se rozhodne před zápasem, stejně jako o Chárovi. Slovenský kapitán Bruins má nastřelený kotník.

Na vítězství Caroliny si můžete vsadit v kursu 2,38, stejný kurs vypsali bookmakeři Tipsportu na výhru Bostonu. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama