Hlavní obsah

Potvrdí Sparta v Boleslavi druhé místo?

Přestože je o fotbalovém mistrovi již rozhodnuto, poslední kolo Gambrinus ligy slibuje zajímavou podívanou. Rozhodne se o druhé příčce, kterou může v Mladé Boleslavi stvrdit Sparta. Pokud Pražané zvítězí, zopakují své loňské umístění a budou hrát předkolo Ligy mistrů. V sobotu bude známé i jméno druhého sestupujícího, který do druhé ligy doprovodí Žižkov.

Článek

Ambiciózní Mladá Boleslav chtěla po úspěšném podzimu útočit na první místo, výsledky ale hodně zůstala za očekáváním. Na jaře doma vyhrála jediný zápas proti Teplicím. Kouč Uhrin má k dispozici kompletní kádr.

V tabulce jsou Středočeši čtvrtí a na paty jim šlape Olomouc. V případě vítězství budou mladoboleslavští fotbalisté hrát příští ročník Evropské ligy.

Sparta má před Libercem dvoubodový náskok a k jistotě druhé příčky potřebuje zvítězit. Pokud Severočeši na Slavii nezvítězí, může Sparta klidně prohrát. Ve městě automobilů se jí dlouhodobě nedaří, ale po třech porážkách si v minulém ročníku odvezla vysoké čtyřbrankové vítězství.

Trenér chovanec nemůže počítat se zraněnými Kladrubským a Kuckou, kteří v týdnu podstoupili operaci kolene. V rekonvalescenci je stále Hušek, nejistý start je u Wilfrieda.

Podzimní vzájemný duel vyhrála Sparta 1:0. Jediný gól vstřelil v 69. minutě Michal Kadlec.

Na vítězství Boleslavi si můžete vsadit v kursu 2,6, stejně jako na výhru Sparty. Na remízu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,9.

Reklama