Hlavní obsah

Paderborn se může vrátit do druhé německé ligy

O návratu do druhé nejvyšší německé soutěže mohou nadále snít fotbalisté SC Paderborn. Ti vyhráli třetí ligu dobré vyhlídky mají i v souboji s VFL Osnabrück. Paderborn vyhrál první zápas play-off po kurážném výkonu 1:0 a pokud v odvetě nezaváhá, může se radovat.

Foto: SC Paderborn

Fotbalista Paderbornu Frank Löning oslavuje gól proti Osnabrücku.

Článek

První zápas před vyprodanými tribunami rozhodl v 78. minutě střídající Frank Löning po chybě obrany Osnabrücku. Své svěřence po vítězství chválil i trenér Andre Schubert. „Od první minuty měli zápas pod kontrolou, za to jim patří obrovský kompliment,“ citují klubové stránky Schuberta.

Paderborn, který v roce 2004 za pomoci rozhodčího Hoyzera překvapil vyřazením Hamburku v Německém poháru, v aktuální sezóně sbírá body více venku (35) než na domácím stadiónu (33).

Osnabrück, který do druhé ligy postoupil před dvěma roky, musí doma zabrat. Trenér Dieter Wollitz plánuje obměnit startovní jedenáctku. „Bude začínat jiný tým. Chceme použít čerstvé hráče,“ uvedl Wollitz. V sezóně skončil Osnabrück šestnáctý, což jej poslalo do play-off o udržení.

Na vítězství Osnabrücku si můžete vsadit v kursu 1,8. Na výhru Paderbornu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,82. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,4.

Reklama