Hlavní obsah

Basketbalistky odstartují ME duelem se Španělkami

O víkendu startuje v Lotyšsku mistrovství Evropy v basketbale a české reprezentantky na úvod změří síly se Španělkami. Ty na posledních čtyřech kontinentálních šampionátech pokaždé získaly medaili. Národní tým prošel obměnou a mladé svěřenkyně trenéra Veverky se chtějí v zápase proti Španělkám hlavně rozehrát. O postup totiž půjde až v následujících duelech proti Slovenkám a Ukrajinkám.

Foto: Petr Horník, Právo

Basketbalistka Markéta Bednářová a trenér reprezentace Milan Veverka

Článek

Českému celku nevyšla poslední příprava, na turnaji ve Francii prohrály všechny tři zápasy. Mladý tým těžko naváže na zisk stříbra, zlata a pátého místa z posledních šampionátů, reálně by měl bojovat o postup ze základní skupiny.

Španělky spoléhají na rozehrávačky Palauovou a Aguilarovou, které v Eurolize zářily v dresu Valencie. Výrazné nebezpečí hrozí od šikovné zakončovatelky Valdemorové. Všechny dobře zná Jana Veselá, která se španělským triem hraje ve Valencii. Veselá by měla společně s Kulichovou a Vítečkovou měla tým táhnout. Výhodou Češek by mohla být výšková převaha pod košem.

Loni Španělky, úřadující vicemistryně Evropy, české basketbalistky ve všech čtyřech zápasech porazily. Naposledy na olympiádě v Pekingu 55:74.

Na vítězství Španělek si můžete vsadit v kursu 1,2. Na výhru českých reprezentantek vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,5. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 18.

Reklama