Hlavní obsah

Bitva o Pensylvánii pokračuje, Letci mohou Tučňákům vrátit debakl

Ani tradiční tvrdost nepomohla hokejistům Philadelphie k bodovému zisku v Pittsburghu. Tučňáci si na tradičním soupeři v úterý smlsli a vyprovodili Letce s výpraskem 1:6. Odveta je na programu hned o dva dny později a tentokrát ve Philadelphii. Tam už v říjnu Pittsburgh zvítězil 5:4, radoval se z postupu přes Flyers i v posledním play-off.

Článek

Pittsburghu v úterý k vysoké výhře pomohl dvěma góly mladiček Jordan Staal, tři body získal kapitán Crosby. Na toho mají ve Philadelphii obzvláště pifku, mladý Kanaďan ale proti Letcům pravidelně boduje. Ve 28 zápasech proti sokovi z Pensylvánie získal 49 bodů (21+28). Penguins pod trenérem Bylsmou vyhráli všech 28 zápasů, v nichž vstřelili minimálně 4 góly.

Philadelphii k zlepšení výsledků nepomohla ani výměna trenéra, nový kouč Laviolette má bilanci dvou výher a pěti porážek. Letci prohráli 11 z posledních 14 zápasů. S Pittsburghem ale sérii doma-venku neprohráli 17 let, ve čtvrtek tak budou dlouhou sérii bránit.

Tučňáci po slabším období opět zabrali a v hodnocení Východní konference ztrácejí jediný bod na první Washington. Philadelphia je až desátá, na osmý Montreal ztrácí dva body a má dva zápasy k dobru. Nejproduktivnějším Letcem je kapitán Mike Richards s 26 body, o jeden bod méně má na svém kontě Jeff Carter. Mezi Tučňáky má nejvíce bodů lídr Crosby (41)

Na vítězství Philadelphie si můžete vsadit v kursu 2,4, na výhru Pittsburghu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,7.

Reklama