Hlavní obsah

Trápící se Liverpool se bez hvězd hodlá chytit ve Stoke

Zoufat si musejí fanoušci fotbalového Liverpoolu. Tradiční klub se místo útoku na titul potácí uprostřed tabulky, navíc klopýtá i v pohárech. Naposledy překvapivě doma prohrál s druholigovým Readingem 1:2 po prodloužení a skončil tak v FA Cupu. Kouče Beníteze navíc trápí marodka, zraněné jsou obě největší hvězdy Gerrard a Torres. Odpíchnout se ze sedmé příčky přesto Reds pokusí v sobotním duelu ve Stoke.

Foto: Tim Hales, ČTK/AP

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard

Článek

Stoke je v tabulce desáté, na Liverpool ztrácí devět bodů. A proti favoritovi si domácí věří. „Každý tým cítí, že Liverpool sice má fantastické hráče, ale není v optimální pohodě,“ cituje BBC předsedu Stoke Petera Coatese. Stoke nový rok odstartovalo vítězstvím 3:2 nad Fulhamem, problémy mají svěřenci trenéra Pulise s produktivitou. Ve 20 duelech vstřelili jen 18 gólů. Jen Wolverhampton s 17 góly je v této statistice horší.

Liverpool srazila do kolen zpráva, že kanonýr Fernando Torres musí na operaci se zraněným pravým kolenem. Španělský mistr Evropy bude chybět až šest týdnů. Na marodce jsou i kapitán Steven Gerrard a Josi Benajoun, který má zlomené žebro. Všichni tři se zranili během neúspěšného zápasu proti Readingu. K dispozici je po vypršení trestu Mascherano, nastoupit by mohla i nová posila Maxi Rodriguez.

V srpnu Liverpool porazil doma Stoke 4:0, góly vstřelili Torres, Johnson, Kuijt a Ngog. Ze 119 vzájemných zápasů vyhrál Liverpool 61.

Na vítězství Stoke si můžete vsadit v kursu 3,33, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,05. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Reklama