Hlavní obsah

Tonoucí Slavia se rve o play-off, hostí České Budějovice

Šanci vrátit se do elitní desítky extraligy, zaručující účast alespoň v předkole play-off, mají hokejisté Slavie. Pražané v pondělní dohrávce hostí České Budějovice, které rovněž balancují na hraně postupu do vyřazovací části. Jihočeši v pátek prohráli po samostatných nájezdech s první Plzní, Slavia podlehla v derby domácí Spartě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Slavie Vladimír Růžička dává pokyny svým svěřencům

Článek

Slavia tři derby v probíhající sezóně vyhrála, v klíčovém závěru sezóny ale na tradičního rivala nestačila. Sparta v nervózním a vyhecovaném derby díky třem trefám v závěrečné třetině zvítězila 4:1. Svěřenci trenéra Růžičky se topí v průměrných výkonech a zejména mizerných výsledcích. Z posledních 12 zápasů vyhrála Slavia jedinkrát za tři body, ještě Zlín zdolala alespoň po prodloužení. Bilance na domácím ledě je nejhorší z celé extraligy (29 bodů).

Ani Mountfield příliš nezáří, i když celkem pravidelně boduje. Hodně zápasů Jihočechů ovšem rozhoduje prodloužení nebo samostatné nájezdy, což snižuje zisky. Až na debakl 3:7 se Spartou bývají duely svěřenců trenéra Výborného vyrovnané. Naposledy Budějovice doma přišly o výhru nad Plzní v poslední minutě, Západočeši pak po samostatných nájezdech získali prémiový bod. Na hostování do konce sezóny přišel z Havířova brankář Jakub Čech.

V první čtvrtině Budějovice doma porazily Slavii vysoko 6:1, Jihočeši uspěli i na Slavii, výhru 2:0 zařídili svými trefami Gřegořek a Vak. Zatím poslední vzájemné měření pomohl rozhodnout ex-budějovický Kůrka, jenž se bývalému klubu pomstil gólem, Slavia zvítězila díky Červenkovi v prodloužení 4:3.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,82, na výhru Českých Budějovic vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,15. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Reklama