Hlavní obsah

Egypt může slavit překvapivý hattrick, ve finále změří síly s Ghanou

Před turnajem s nimi málokdo počítal, přesto fotbalisté Egypta dokázali, že se s nimi musí počítat. I bez několika hvězd se opět dokázali probojovat do finále mistrovství Afriky, které mohou vyhrát potřetí v řadě. Poslední překážkou na šampionátu v Angole jsou hráči Ghany.

Foto: Abdallah Dalsh, Reuters

Fotbalisté Egypta oslavují gól v utkání proti Nigérii.

Článek

Egypt už mistrovství Afriky vyhrál šestkrát a je v tomto ohledu nejúspěšnější reprezentací černého kontinentu. Ještě nikdo nevyhrál africký šampionát třikrát v řadě. V semifinále Egypt smetl 4:0 Alžírsko, které jej vyřadilo v podzimní baráži o mistrovství světa. Na probíhajícím mistrovství Egypt zvítězil ve všech pěti zápasech.

Ghana má mladý tým, přesto v Angole válí. Semifinále proti Nigérii rozhodl jediný gól, který vstřelil Gyan Asamoah. Ten se trefil i ve čtvrtfinále proti Angole (1:0). Kouč Rajevac ale nemůže počítat s hvězdou týmu Michaelem Essienem. Záložník Chelsea si v průběhu turnaje na tréninku poranil koleno.

Na vítězství Egypta si můžete vsadit v kursu 2,1, na výhru Ghany vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3.

Reklama