Hlavní obsah

Liverpool hají v Urziceni jednogólový náskok, outsider není bez šancí

Obrovskému překvapení nejsou příliš vzdálení fotbalisté Unirey Urziceni. Rumunský šampión na Anfield Road v úvodním osmifinále Evropské ligy inkasoval až v samotném závěru a doma se pokusí slavný anglický klub vyřadit. Liverpool je ale v posledních týdnech v dobré firmě a postup by si měl pohlídat.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu se musejí mít na pozoru, ví trenér Rafael Benítez.

Článek

Favorizovaní domácí v prvním utkání odpor Urziceni zlomili až devět minut před koncem, kdy jediný gól vstřelil David Ngog. Liverpool hraje proti rumunskému klubu již pojedenácté, jedinkrát prohrál (v sezóně 1966/67 v Ploješti 1:3).

Reds Pohár UEFA (předchůdce Evropské ligy) vyhráli třikrát, naposledy se v něm představili v sezóně 2003/04. Ve čtvrtém kole je vyřadil Olympique Marseille. V Premier League je Liverpool šestý, na čtvrtý Tottenham ztrácí jediný bod. Naposledy svěřenci trenéra Beníteze remizovali na Manchesteru City 0:0.

Urziceni je v evropských pohárech teprve podruhé, postup do jejich jarní části je tak skvělým úspěchem. Stejně jako Liverpool skončili Rumuni na třetí příčce v základní skupině Ligy mistrů probíhající sezóny, jedná se o jedinou takto složenou dvojici v osmifinále Evropské ligy. Nastoupit nemůže Brandán.

Na vítězství Urziceni si můžete vsadit v kursu 4, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,8. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama