Hlavní obsah

Vítkovice mohou po Furchově kolapsu oslavit postup do finále, Slavia se ještě nevzdává

Ta chyba bude Dominika Furcha mrzet ještě dlouho. Mladému slávistickému gólmanovi vypadl z rukavice puk po střele Viktora Ujčíka a Radim Hruška zařídil 68 sekund před koncem čtvrtého semifinále výhru Vítkovic 4:3. Ostravský celek tak vede v sérii 3:1 na zápasy a stvrdit postup do finále může už v pátek před vlastními fanoušky.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Roman Szturc z Vítkovic překonává brankáře Slavie Dominika Furcha (vlevo), vpravo Jiří Doležal ze Slavie.

Článek

Do boje o titul by se svěřenci trenéra Hadamczika probojovali po osmi letech. Vítkovice těží ze spolehlivých výkonů brankáře Jakuba Štěpánka, který dělá slávistickým střelcům velké problémy. Ostravané mají ale v živé paměti loňské čtvrtfinále, kdy nad Slavií také vedli 3:1 na zápasy, přesto do semifinále nepostoupili. Letos nechtějí nadějný vývoj ztratit.

Kouč Slavie Růžička do semifinále nejprve nasadil Roberta Slipčenka, po nevydařeném prvním zápase a debaklu 2:7 dal přednost mladému Furchovi. Ten ve druhém utkání ve Vítkovicích své spoluhráče podržel, porážce 1:3 ovšem nezabránil.

Třetí semifinále Slavia zvládla, před vlastními fanoušky k úspěchu nakročila už v první třetině. Gól a asistenci si připsala největší hvězda sešívaných Roman Červenka, vítěznou trefu zaznamenal Lukáš Havel.

Na vítězství Vítkovic si můžete vsadit v kursu 1,75, na výhru Slavie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,32. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama