Hlavní obsah

Atlético Madrid se rve o přežití v EL na trávníku Leverkusenu

Letos fotbalisté Atlética Madrid triumfovali v Evropské lize, v aktuálním ročníku je ale pozice obhájce trofeje značně složitá. Španělé jsou před posledními zápasy základních skupin třetí a musí doufat v bodovou ztrátu Soluně proti beznadějně poslednímu Trondheimu. Samozřejmě za předpokladu, že Atlético zvítězí na trávníku již jistého vítěze skupiny Leverkusenu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

K obhajobě triumfu v Evropské lize mají v současné situaci fotbalisté Atlétika Madrid daleko - ilustrační foto.

Článek

Bayer v Evropské lize září, jedinkrát ztratil body za remízu v Madridu. Ostatní zápasy vyhrál, v minulém kole si pojistil první příčku ve skupině v Rosenborgu. Jediný gól zápasu vstřelil ve 35. minutě Sam. V bundeslize je Leverkusen druhý za suverénním Dortmundem, na nějž ztrácí jedenáct bodů. V sobotu Bayer vyhrál vysoko 4:2 v Hamburku.

V dresu Atlétika nenastoupí český obránce Tomáš Ujfaluši, trenér Quiqe Sánchez Flores jej totiž nechal doma. Stejně jako Camacha a Juanita. Madrid naposledy prohrál doma se Soluní 2:3, jeho góly vstřelili Forlán a Agüero. V domácí soutěži je Atlético šesté, naposledy porazilo La Coruňu díky dvěma trefám Argentince Agüera.

V prvním vzájemném zápase šel do vedení Leverkusen díky trefě Derdiyoka z 39. minuty, po přestávce vyrovnal z penalty domácí kapitán Simao.

Na vítězství Leverkusenu si můžete vsadit v kursu 2,7, na výhru Atlétika Madrid vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama