Hlavní obsah

Kdo se v derby rozstřílí, Slavia nebo Sparta?

Souboj dvou aktuálně neproduktivních týmů bude pondělní derby mezi Slavií a Spartou. Obhájce titulu poprvé přivítá tradičního soupeře na stadiónu v Edenu a doufá, že po dohrávce 23. kola bude mít opět blíž k jistotě prvenství v Gambrinus lize. Na svém novém stadiónu zatím Slavia v lize neprohrála a letos neztratila ani bod.

Článek

Slavia ale řeší neobvyklý problém. S přehledem nejproduktivnější tým soutěže (s 44 vstřelenými brankami mají sešívaní v tomto hodnocení devítigólový náskok právě před Spartou) poslední dva zápasy nedokázal vstřelit gól.

Po prohře v Olomouci 0:1 slávisté jen remizovali 0:0 v úvodním čtvrtfinále Poháru ČMFS ve Zlíně. O moc lépe si ovšem nevedla ani Sparta, která doma nedokázala vstřelit gól Plzni. V odvetách tak budou muset oba favorizované celky zabrat, aby se dostaly do semifinále.

Sparta po kanonádě proti Brnu dala gól už jen Liberci (při remíze 1:1 se trefil Slovák Kucka), v Teplicích v lize remizovala 0:0 a o pohárovém duelu proti Plzni už byla řeč. Slávisté vděčí za šest z posledních sedmi získaných ligových bodů mladíčkovi Pekhartovi, který rozhodl v Jablonci a proti poslednímu Zlínu.

Sparťané, kteří se rvou o končené druhé místo, budou s jistotou postrádat distancovaného Kušníra, domácí opět zraněného veterána Šmicra a další zdravotně indisponované Černého, Litteriho a Kaufmanna.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,21. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Reklama