Hlavní obsah

Bayern musí souboj gigantů na Juventusu vyhrát, jinak končí

Těžký úkol mají před sebou fotbalisté Bayernu. Mnichovský velkoklub musí v úterním duelu Ligy mistrů porazit v Turíně domácí Juventus, jinak v prestižní soutěži končí. Italové hájí jednobodový náskok, postup si už dříve zajistilo Bordeaux.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Andreas Ottl (vpravo) napadá Diega z Juventusu Turín.

Článek

Juventus povzbudila víkendová výhra 2:1 nad mistrovským Interem Milán, kterou zařídil gól Marchisia. Před sebou má bývalý klub Pavla Nedvěda jen oba milánské celky, na AC ztrácí jediný bod, na Inter pak bodů pět.

Bayern se v bundeslize dotahuje na špičku tabulky, o víkendu porazil Mönchengladbach a neprohrál už osmý ligový zápas v řadě. Na vedoucí Leverkusen ztrácejí čtvrtí svěřenci trenéra Van Gaala čtyři body.

Pohled do historie Bayernu nepřeje. Mnichované prohráli poslední dva duely v Turíně. V roce 2005 mu vítězství 2:2 zařídil dvěma góly Trezeguet. O sezónu dříve Juventusu vystřelil výhru český záložník Pavel Nedvěd. Juventus doma v Lize mistrů neodešel včetně kvalifikací poražen v posledních 18 duelech. První vzájemný zápas v aktuálním ročníku v Mnichově skončil 30. září bezgólovou remízou.

Na vítězství Juventusu si můžete vsadit v kursu 2,2, na výhru Bayernu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,1. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3.

Reklama