Hlavní obsah

Finy hokejisté porazili, teď je v Moskvě čekají Švédové

Jednoho severského soupeře čeští hokejisté porazili, druhý je čeká. Po pražské výhře nad Finskem 2:1 po prodloužení svěřence trenéra Růžičky čekají v Moskvě Švédové. Ti na úvod Channel One Cupu prohráli s domácími Rusy.

Foto: Jonas Ekstromer, ČTK/AP

Švédský hokejista Peter Forsberg přihrává kolem Jiřího Hudlera.

Článek

Úvod tradičního předvánočního turnaje v Rusku českým reprezentantům vyšel. Sice s Finy prohrávali, největší hvězda Jaromír Jágr ale vyrovnala a v prodloužení vstřelil vítězný gól Petr Čajánek. Výborného Schwarze v brance by v sobotu měl nahradit vítkovický Štěpánek.

Švédové v Moskvě prohráli s domácím výběrem 3:4. V aktuální sezóně se jim ale v Euro Hockey Tour nedaří a jsou v tabulce poslední. V sedmi zápasech dostali už 34 gólů. Na poslední chvíli se pro zranění z turnaje omluvil hvězdný Peter Forsberg.

Proti Švédům se českým hokejistům v posledních letech příliš nedaří, severský soupeř vyřadil Čechy na posledních dvou světových šampionátech ve čtvrtfinále.

Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Švédska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,33. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama