Hlavní obsah

Němci se v souboji gigantů utkají o čtvrtfinále MS s Anglií

Již v osmifinále mistrovství světa na sebe narazí dvě z tradičních fotbalových bašt. Reprezentanti Německa výhrou nad Ghanou poskočili na první místo ve skupině D a utkají se tak s druhým celkem skupiny C – Anglií.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Chobotnice Paul takto předpověděla německé vítězství - ilustrační foto.

Článek

Němci sice na úvod šampionátu oslnili parádním výkonem a kanonádě proti Austrálii, kterou smetli 4:0. Poté ale svěřenci trenéra Löwa překvapivě prohráli se Srbskem a museli se strachovat o postup. Ten si pohlídali v závěrečném utkání proti Ghaně, již zdolali gólem Özila. Nastoupit pro zranění nemůže útočník Cacau, nejistý je start Schweinsteigera.

Angličané nejprve jen remizovali s Američany 1:1, když o vítězství přišli po fatální hrubce brankáře Greena. Toho do zápasu proti Alžírsku nahradil veterán James a udržel čisté konto. Favorizovaný výběr Albionu ale gól vstřelit nedokázal a hrozící ostudu zažehnal až vítězstvím nad Slovinskem. Postupový gól vstřelil Defoe.

Vzájemná bilance je velice vyrovnaná, Angličané zvítězili dvanáctkrát, Němci desetkrát. Po remíze se oba celky rozešly v pěti případech. Skóre má ale výrazně aktivnější Anglie (47:34). Ve třech ze čtyř vzájemných utkání na MS skončil zápas remízou.

Na vítězství Německa si můžete vsadit v kursu 2,7, na výhru Anglie vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama