Hlavní obsah

Hokejisty po úspěšném startu čekají Lotyši, skokan Ammann může přepsat olympijskou historii

Start čeští hokejisté ve Vancouveru zvládli. Na úvod olympijského turnaje porazili Slovensko 3:1 a do druhého utkání proti Lotyšsku mohou jít s klidem. Trenéra Růžičku může těšit výborný výkon brankáře Vokouna, dařilo se i největší hvězdě týmu Jágrovi. Šanci přepsat historické statistiky má v pátek švýcarský skokan na lyžích Simon Ammann, který může jako první získat čtyři individuální zlata.

Foto: ČTK/AP

Švýcar Simon Ammann triumfoval v olympijském závodě na středním můstku.

Článek

Lotyši na úvod turnaje podlehli Rusku 2:8, přesto je nelze podceňovat. Čeští hokejisté měli den volna, v němž chtěli pilovat přesilovky. Proti Slovákům využili jednu z šesti. Proti Lotyšsku čeští reprezentanti vyhráli tři ze čtyř zápasů, naposledy v roce 2006 v Rize skončil zápas 1:1. Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,07, na výhru Lotyšska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 13.

V pátek se skokani na lyžích postaví na velký můstek ve Whistleru, kde by se mohlo dařit českým závodníkům. Janda s Koudelkou na středním můstku dobré první kolo v úspěch nepřetavili, zlato slavil Ammann. Švýcar hodlá útočit na čtvrté individuální olympijské zlato, což se žádnému skokanovi v historii nepodařilo.

Ve 20:30 startuje super-G sjezdových lyžařů, do nějž se zapojí i kvarteto českých reprezentantů Záhrobský, Vráblík, Bank, Krýzl. Povinným tancem vstoupí do soutěže krasobruslaři Kamila Hájková a David Vincour.

Do ženského skiatlonu na 15 kilometrů vyrazí Nývltová, Rajdlová a Skalníková. Největší favoritkou je podle bookmakerů Tipsportu s kursem 2,8 Polka Kowalczyková, následovaná Švédkou Kallaovou a šampiónkou ze sprintu Björgenovou z Norska (obě kurs 4).

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články