Hlavní obsah

Sprinteři Kožíšek s Koukalem bojují o medaile, šanci cítí i skokané na lyžích

Pondělní program olympiády přinese sprint dvojic volnou technikou, v němž by rádi uspěli čeští lyžaři Dušan Kožíšek a Martin Koukal. Soutěž týmů přináší skokanská část olympijských her, o medaile se porve i český tým. Volné tance čekají českou dvojici Hájková – Vincour.

Foto: Milan Malíček, Právo

Běžci na lyžích Martin Koukal (vlevo) a Dušan Kožíšek před odletem na soustředění do Kanady.

Článek

Ve sprintu dvojic už má Kožíšek dvě medaile z mistrovství světa, společně s Koukalem získali bronz na šampionátu v Oberstdorfu před pěti lety. O dva roky později pak Kožíšek vybojoval opět stříbro s Milanem Šperlem. Největšími favority jsou podle bookmakerů Tipsportu s kursem 2 Norové, na vítězství českého dua si můžete vsadit v kursu 25. Pro nemoc je ohrožen start ženské dvojice Iva Janečková a Alena Nývltová.

Solidní formu v poslední době potvrdili ve Vancouveru Antonín Hájek i Jakub Janda, zlepšil se i Roman Koudelka. Český tým tak není bez šance na úspěch. Na jeho překvapivé vítězství vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 100, jasným favoritem jsou s kursem 1,17 Rakušané.

Závěrečná fáze čeká krasobruslařský pár Kamila Hájková – David Vincour, již předvedou svůj volný tanec. Již o konečné umístění budou hrát hokejistky, akrobatické skokany na lyžích čeká kvalifikace.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama