Hlavní obsah

Krejčíková - Vickeryová 6:3, 6:0Další Češka v hlavní soutěži! Z kvalifikace postoupila Krejčíková

Malbourne

Na číslo devět se nakonec vyšplhá počet českých tenistek, které zasáhnou do úvodního grandslamového turnaje sezony. Po bezchybném výkonu uspěla ve 3. kole kvalifikace Barbora Krejčíková, která zdolala Američanku Vickeryovou 6:3, 6:0. Naopak opticky příznivého losu nevyužila Tereza Martincová, která schytala debakl od Italky Cocciarettové 2:6, 1:6.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Tereza Martincová v boji o hlavní soutěž na Australian Open neuspěla.

Článek

Poprvé v kariéře se do hlavní soutěže Australian Open podívá Barbora Krejčíková. Čtyřiadvacetiletá česká hráčka, která už byla světovou deblovou jedničkou, doslova prolétla závěrečným kolem kvalifikace a svoji vrstevnici Sachii Vickeryovou porazila jednoznačně 6:3, 6:0.

Krejčíková si zahraje hlavní soutěž na Grandslamu teprve podruhé a v cestě za premérovým druhým kolem na turnajích "Velké čtyřky" bude čelit výzvě v podobě velezkušené Estonky Kanepiové, která byla v minulosti dokonce na pátnácté příčce světového žebříčku.

Druhé české "želízko" ve třetím kole kvalifikace neuspělo. Tereza Martincová absolutně nezvládla duel se 172. hráčkou světa 18letou Elisabettou Cocciarettovou, jenž jí povolila za celý zápas zisk pouhých tří gamů.

Kvalifikace na tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne:
Ženy - 3. kolo:
Krejčíková (19-ČR) - Vickeryová (USA) 6:3, 6:0
Cocciarettová (It.) - Martincová (23-ČR) 6:2, 6:1

Reklama

Související témata: