Hlavní obsah

Milovník jestřábího oka? Belgický tenista to rozhodně nebude

Melbourne

Obrovskou smůlu měl v kvalifikaci Australian Open belgický tenista Kimmer Coppejans. Ve zkrácené hře druhého setu duelu s Američanem Eubanksem totiž tři míče rozsoudila právě až moderní technologie. A výsledek? Dvakrát nejtěsnější možný aut a i třetí rozhodnutí šlo proti 158. hráči světa...

Frustrace Kimmera Coppejanse během tie breaku druhého setu ve 3.kole kvalifikace Australian Open.Video: sntv

 
Článek

Kdyby se mezi tenisty po nočním programu kvalifikace australského grandslamu v Melbourne dělala anketa o oblíbenosti Jestřábího oka, určitě by se rodák z belgického Oostende neřadil mezi zaryté přivržence této, už běžné metody zkoumání sporných míčů na tenisových turnajích.

V závěrečném kole kvalifikace Australian Open se mu totiž stala věc poměrně nevídaná. Druhá sada zápasu s Američanem Christopherem Eubanksem dospěla až do tie breaku, který potřeboval pětadvacetiletý Coppejans vyhrát, aby se udržel v zápase.

Při prvním forehandu dokonce rozhodčí zahlásili Eubanksovi aut, ten si logicky vzal možnost na ověření a první milimetrový míč ve hřišti byl na světě. Další supertěsný fiftýn, který spadl do kurtu, následoval při podání Američana. Ten ho navíc s největší pravděpodobností ani takhle trefit nechtěl. Výsledek - eso, znovu o milimetr.

Belgičana tenhle okamžik zlomil, což dokumentuje hození ručníkem. Ve zkrácené hře poté začal ztrácet a při změně stran (za stavu 1:5) k tomu přidal i některá peprná slovíčka. Poslední míček zápasu, pak jakoby korespondoval s celým průběhem závěrečného tie-breaku. Na mečbol trefil Eubanks opět lajnu...Rozhodnutí Jestřába? No hádejte....

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články